Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
20.05.18 at 14:36:28

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
  Show Posts
Pages: [1] 2 3
1  Disipliner / Jeet Kune Do / Re: Bruce Lee og MMA on: 03.05.18 at 17:24:09
Scratch that itch! biggrin
2  Disipliner / Taekwon-Do / Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo. on: 27.04.18 at 17:40:08
De siste årene har Korea Taekwondo Association (KTA) gitt ut flere bøker med en mye mer praktisk tilnærming til bruk av Taekwondo-teknikker enn det vi tidligere har sett fra den kanten.


Bl.a. har bøker som Hand Techniques of Taekwondo for Actual Fighting og KTA Taekwondo Poomsae Application Explanation vist bruk av Taekwondo-teknikker som fremstår langt mer effektive i faktisk selvforsvar enn de tidligere "stive" og stiliserte applikasjonsforslagene man gjerne har sett av teknikkene i poomsene.

Her er for eksempel en video som viser hvordan KTA mener at basic slagteknikker skal forståes og benyttes i reelle situasjoner. Videoen viser først basic-teknikkene og deretter praktisk utførelse:


KTA gjør det også tydelig at selv om spark under beltestedet ikke er lov i WT-sanksjonerte konkuranser, er lowkicks definitivt et skillsett som bør trenes på :(Playliste på youtube med en god del av videoene fra Hand Techniques-boka kan sees her.)

Det morsomme nå, er at i siste bok av denne typen, som i motsetning til de andre overnevnte ikke er gitt ut av KTA (og som foreløpig kun er å skaffe på ebay for vestlige utøvere), så figurerer selveste Hwang, In-Sik, sjefsinstruktøren hos Kukkiwon, noe som tydelig viser at Kukkiwon stiller seg bak denne nyere tolkningen av hvordan basic Taekwondo-teknikker skal forståes og benyttes.

Man skal ikke lenger tilbake enn ca. 10 år, og det offisielle DVD-settet til Kukkiwon, for å utelukkende se eksempler på gammeldagse, og relativt håpløse applikasjonsforslag til Taekwondo-teknikker med overdrevne og stiliserte bevegelser, så dette er positivt synes jeg.


Forøvrig inneholder overnevnte bok også flere grapplingteknikker, bl.a. single leg takedown, armbar og o-soto-gari, samt beskrivelse av veldig basic ground-n-pound (og på Kukkiwons egne sider, finner man for tiden beskrivelse av  bl.a. double leg takedown i den offisielle teknikkoversikten).

Selv om man neppe akkurat blir MMA-utøver av å trene Taekwondo på måten som beskrives i disse bøkene, viser det iallefall at Kukkiwon aktivt går inn for å modernisere stilarten og gjøre den mer praktisk i en tid der tradisjonelle tilnærminger til kampsport generelt ikke lenger har samme status eller ses på som like effektive som tidligere.  
boxing
3  Disipliner / Taekwon-Do / Offisielt fred mellom Nord og Sør-Korea! on: 27.04.18 at 11:33:50
Idag meldes det at lederne for de to Koreanske statene har undertegnet en fredsavtale som offisiellt avslutter Koreakrigen, 68 år etter at den begynte.  smile Om dette holder, er det fantastiske nyheter.
4  Disipliner / Jeet Kune Do / Re: Bruce Lee og MMA on: 14.02.18 at 22:47:53
Kan personer som Kimbo Slice, Sean Gannon o.l. regnes som profesjonelle streetfightere? For begge de to nevnte prøvde seg i MMA, uten særlig suksess i starten (altså før de begynte å trene som ekte mma-utøvere).

Dette er forøvrig det Bruce Lee selv sa om datidens toppfighter, Muhamad Ali:

Bruce Lee Once Said He Thought Muhammad Ali Would “Kill” Him in a Fight

Og med tanke på at rene boksere (eller egentlig de aller fleste som ikke har trent særlig med bakkekamp) som har prøvd seg på MMA ikke akkurat har gjort det særlig bra, og det er nærliggende å tro at det samme ville gjeldt Muhammad Ali, er det nærliggende å tro at Bruce Lee ville fått grisejuling om han hadde prøvd seg i MMA mot dagens utøvere.
5  Disipliner / Mudo / Re: Är dagens instruktörer för gamla i sitt tänk? on: 19.01.18 at 01:05:36
Appropos det å oppdatere stilarten og både hvordan man tilnærmer seg den (beinhardt fokus på tradisjon vs pragmatisme), og hva som den egentlig inneholder, synes jeg det kommer en del interessante bøker fra Korean Taekwondo Association for tiden. Denne organisasjonen er utvilsomt den eldste TKD-organisasjonen (uavhengig av hva ITF måtte mene), men virker veldig pragmatisk i sin tilnærming til TKD. Jeg var på seminar med en av forfatterne av boka "Hand Techniques of Taekwondo for Actual Fighting" for en stund stiden, og der var det svært lite fokus på sports-relevante teknikker, men dermot en hel masse fokus på korrekt biomekanikk og generering av kraft/hurtighet for TKDs håndteknikker, inkludert hvordan disse mest effektivt kan brukes i reelt selvforsvar (applikasjonene liknet forsvinnende lite på det man ser i poomsae, for å si det sånn).

Så det skjer positive ting i TKD for tiden. smile
6  Generelt / Treningsrelatert / Re: Trening som gir resultater.. on: 19.01.18 at 01:00:53

Hei

Etter min mening så er det fokusert alt for mye på teknikk treninge nå i dag.
På alle seminarer jeg er på ser jeg utøvere som kan de fleste slagene og sparkene, men det er svært få som virkelig KAN levere power og speed med disse. Hva har skjed??

Det er jo nettopp mangel på teknikk-trening, og fokus på å etterape "bevegelser" uten noen grunnleggende forståelse av hva som egentlig foregår fra et biomekanisk perspektiv, som er problemet her, etter min mening.

Hvis man er god teknisk så kommer power og speed naturlig. Hvis man "kan" sparkene og slagene, men er ute av stand til å levere power og speed med dem, så kan man jo faktisk ikke teknikkene, men er bare i stand til å "late" som, eller emulere teknikken rent estetisk, som en slags dans.
7  Generelt / Diverse / Re: Tilbake til Kampforum? on: 19.01.18 at 00:57:54
Restitusjonstiden blir definitivt lengre med årene. Før kunne jeg trene hardt hver dag. Null sjangs til å gjøre det nå lenger, uten å pådra meg senebetennelse og liknende.
8  Generelt / Selvforsvar / Re: Selvforsvar - løp vekk on: 23.12.17 at 14:11:59
Han sitter inne etter å ha uprovosert slått ned noen på et utested sånn at han kan få seg en blondine med store pupper. Men i det minste har fengelsoppholdet gitt han tid til å starte sin egen taekwondostil der han har gitt seg delv tiende dan, siden Mudo ikke gikk med på å la han hoppe i gradene selv om han insisterte på at han var minst på sortbeltenivå.

Neida, jeg aner selvsagt ikke noe om hva som har skjedd med han etter at van forsvant, men jeg hadde ikke blitt fryktelig overrasket om virkeligheten ikke var altfor langt unna min fiksjon, sånn med tanke på hvordan han har fremstått på forumet.
9  Disipliner / Hapkido / Re: Lade Hapkido Klubb on: 22.12.17 at 20:43:21
Oj, det var synd. Sad
10  Disipliner / Hapkido / Re: Hapkido - Prøver igjen on: 22.12.17 at 20:40:53
Er det du som eier hapkido.no forresten? Med tanke på at det pr. dags dato ikke ligger noe der, hadde det vært mulig å f.eks. lage en oversikt over klubbene i Norge, samt hvilke internasjonale forbund som er representert?
11  Disipliner / Brazilian Jiu Jitsu / Grappling / Re: BJJ-Grupper i Norge on: 20.12.17 at 23:51:18
Eller tenkte du på mer seriøse, profesjonelle grupper? biggrin
12  Disipliner / Taekwon-Do / Re: WTF har valgt nytt lederskap og presenterer ny logo... on: 20.12.17 at 23:38:09
WTF har hatt møte i Madrid og har staket ut nye kurser.

For oss "WTFere" er det litt rart å se den nye logoen som WTF har kommet frem med.
Personlig synes jeg det var på høy tid. Den gamle logoen har overlevd i 32 år (!).

Frisk design, moderne og forståelig.

Og nå, bare tolv år senere, har de skiftet ikke bare logo, men også navn! smile

Artikkel om dette i VG:
WTF! Gjett hvilken bokstav taekwondo har fjernetVi har altså gått fra dette:
Til dette:
Og siste, etter navneendringen i sommer, ser nå sånn ut:

Personlig liker jeg både den nyeste og den eldste. Den forrige ble jeg aldri helt venner med, så er godt fornøyd med at den ble byttet ut (samt selve navneendringen som forhåpentligvis lar meg slippe å bli utsatt for flere dårlige vitser om What The Fuck-Taekwondo. Jeg er sikker på at jeg har hørt alle tenklige varianter tusenvis av ganger).  
13  Generelt / Off topic / Re: LivsnyterTråden (' Blant annet Wiskey ') on: 20.12.17 at 22:19:22
Og fem år senere er det snart jul, og jeg er fortsatt glad i skotsk øywhisky. smile
14  Disipliner / Brazilian Jiu Jitsu / Grappling / Re: BJJ-Grupper i Norge on: 20.12.17 at 21:45:44
Fra 2014 og frem til i fjor høst hadde jeg en BJJ-gruppe hjemme hos meg (har et kampsportrom med 3x4m med grapplingmatter) der vi både rullet en del og trente igjennom bl.a. Gracie Academy, Roy Harris Academy og Roy Dean Academy sine pensum på DVD (noe som var en helt grei måte å gå frem, siden de høyeste graderte hos oss er blåbelter).

Så ble jeg far, og da forsvant plutselig muligheten til faste, ukentlige treninger hjemme siden jeg bor i et relativt lytt trehus og kidden har rom rett under treningsrommet mitt. Dessuten klagde kona på at det ramlet ned ting fra veggene på kjøkkenet hver gang vi øvde på takedowns. Rart det der.
15  Disipliner / Hapkido / Re: Hapkidos "Ki-Finger" forklart med biomekanikk on: 20.12.17 at 21:37:44
Jeg tror det er flere biomekaniske årsaker til utvikling av "pekefingergrepet", men personlig erfarer jeg ingen "chi energi utslag" når utfører det, eller andre utfører på meg.

For min del er jeg litt usikker på hvordan man i det hele tatt vil kunne "erfare" et ki/chi-energiutslag, siden min personlige oppfattning (som en relativt høyt gradert Hapkidoutøver), er at ki/chi hovedsakelig er førvitenskapelige hypoteser for å forklare rent fysiske kroppslige prosesser og ren biomekanikk. Et eksempel som støtter denne oppfattningen, er at Ji Han Jae, som av mange regnes som enten en av, eller selve grunnleggeren av Hapkido, ved flere anledninger har nevnt at man kan "frislippe" ki-energi i kroppen ved å skjære tenner, og at dette vil gi deg større styrke/ytelse. Noe som er ganske interessant, siden vi i dag vet at det å skjære tenner kan resultere i frigjøring av adrenalin (i tillegg til å ødelegge tennene dine etterhvert).

Men som en vitenskapelig anlagt person kan jeg selvsagt heller ikke blankt avvise eksistensen til Ki/Chi. Jeg har bare ikke sett noe så langt som indikerer at det er snakk om annet enn et forsøk på å forklare helt naturlige kroppslige prosesser og biomekanikk i lys av den virkelighetsmodellen som en opererer med i tradisjonell kinesisk medisin.

Biomekanisk:
- Grepsflaten rundt hånden er ofte mindre når jeg utfører Kote Gaeshi, dermed blir det mer naturlig å ha en løs finger.
- Ved å ha en finger løs, så vil ofte fokuset være på rotasjonsbevegelse, kontra "låse fast". Armen er dermed mer bevegelig, siden mindre muskler engasjert.

Noen tanker?

Det du skriver her, er det samme som et av argumentene som ble fremmet i artikkelen jeg postet over (side 2). I tillegg argumenterer fyren bl.a. for at et grep med alle fire fingrene + tommel i praksis blir mindre kraftig enn et grep uten pekefinger, siden et slikt grep naturlig tenderer til å primært stramme med tommel og pekefinger, mens et grep uten pekefinger gjør at man automatisk bruker de tre andre fingrene i et mer jevnt grep, noe som resulterer i et totalt sett kraftigere grep.

Forfatteren argumenterer også for at et grep med alle fingrene, tenderer til å til en viss grad blokkere for effektiv rotasjon ved låser som nettopp kotegaeshi, siden man i større grad dekker hele hånden til motstander, noe som også er relatert til det du skriver.

Noe argumentasjonen i artikkelen derimot er helt fri for, er henvisninger til "ki", utover at man nevner at fingeren ut på den måten gjerne blir kalt "ki-finger" i Hapkido.
smile
Pages: [1] 2 3
  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines