Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
19.09.18 at 01:14:24

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
  Show Posts
Pages: [1] 2 3
1  Disipliner / Kung Fu & Wushu / Re: VING TSUN on: 02.08.18 at 16:06:37
De er vel i Hong Kong i den episoden jeg tenker på. Her er info om den episoden jeg tenker på, på IMBD.
2  Disipliner / Aikido / Re: VIDEO: Joe Rogan diskuterer effektiviteten til Aikido med en Aikido kar on: 24.07.18 at 11:44:28
Sånn sett synes jeg det er relevant å minne om at i tidlig Vale Tudo så var det så og si ikke regler overhodet, bortsett fra biting o.l. (og hvis det er din go-to teknikk i selvforsvar, har du uansett et problem), og de mest tradisjonelle stilene klarte seg likevel ikke særlig bra, til tross for at ingen av deres über-dødelige super-teknikker var forbudt.

Når det har sagt, tror jeg det ligger et stort potensiale for effektivitet i mange av de tradisjonelle stilene som så langt ikke har hevdet seg særlig i MMA, og jeg tror ikke at det for det meste er teknikkutvalget og utførelsen som det skorter på, men derimot på måten å trene på. Hvis man for eksempel aldri sparrer eller tester teknikkene sine mot en motstander som faktisk er ute etter å gjøre det samme på deg, vil man aldri kunne utvikle noen form for realistisk forståelse av hva en selv er, og ikke er, i stand til å gjøre i en kampsituajson. Da hjelper det ikke noe om teknikkene i seg selv har potensiale til å være supereffektive.
3  Disipliner / Mudo / Re: Är dagens instruktörer för gamla i sitt tänk? on: 24.07.18 at 11:37:14
Mitt inntrykk er at du finner hypertradisjonelle og superpragmatiske skoler innen TKD både i sørkorea og i vesten. I Norge har man f.eks. både Mudo-instituttet, som trener Taekwondo fra et relativt moderne perspektiv, og bl.a. oppfordrer til krysstrening i BJJ o.l., OG Traditional Taekwondo Union, som prøver å trene TKD på en mest mulig tradisjonell måte, samt en rekke andre forbund som befinner seg rundt om kring på samme skale.

Taekwondo er altså svært mye mer allsidig enn det en kan få inntrykk av om en leser kommentarene til folk (som gjerne ikke har særlig mye reell erfaring innen Taekwondo) på diverse nettfora. smile

Mitt inntrykk er at du finner akkurat det samme i Sør-korea, der du har mestre som fokuserer på alt fra bare poomsae, til bare WT-sparring, til nesten rent selforsvarsorientert(der man bl.a. slår nærmere boksing enn den tradisjonelle "karate"-måten du finner i Taekwondo-mønsterne).

4  Disipliner / Kung Fu & Wushu / Re: Ving Tsun / Wing Chun on: 24.07.18 at 11:29:15
Appropos Wing Chun / Ving Tsun (Det er samme stilart, bare romanisering av uttale på ulike kinesiske dialekter, ikke sant?), er det noen her som har sett Fight Quest-episoden med Wing Chun? Er ikke lov å linke direkte til den, etter en lovendring 1. juli,  men googler du "Fight Quest Wing Chun", er det ikke vanskelig å finne hele episoden.

Spørsmålet mitt handler således om hvorvidt den måten å sparre på som en ser i den episoden er vanlig innenfor Wing Chun? Isåfall må jeg si at jeg er positivt overasket.
5  Disipliner / Boxing, Kickboxing & Muay Thai / Re: REnse boxer hansker on: 24.07.18 at 11:23:42
Sure boksehansker er noe av det verste som finnes. Jeg pleier å slenge mine inn i fryseren, glemme at de er der, og ta de ut igjen når jeg begynner å lure på hvor de andre parene mine er hen. Det funker bra.
6  Generelt / Diverse / Re: En politisk kulturell kamp on: 24.07.18 at 11:18:36
Her var det mye konspirasjonsteorier!  blink

Mitt inntrykk er at det politiske norge som helhet er mer eller mindre uvitende og/eller likegyldige til alt som skjer i kampsportnorge, utover når det er snakk om høyprofilerte utøvere som "kan sette norge på kartet", av type Cecilia Brækhus o.l. Jeg har iallefall ikke sett noe som tyder på at det er i noen politikeres ønske å prioritere vestlige kampsporter forran østlige som følge av noen form for "politisk kulturell kamp".

Snarere tror jeg mye av motstanden en har sett mot kampsport opp gjennom årene, rett og slett handler om en slags form for ønske om å beskytte innbyggerne i landet mot alt som ansees som farlig på noen måte, altså forbud i samme klasse som det latterlige skateboard-forbudet vi hadde her til lands på sytti og åttitallet. En form for nedvurdering av innbyggernes egen vurderingsevne med andre ord, og siden folk i enkelte politikeres øyne er idioter som ikke vet sitt eget beste, må vi ha strenge lover for å regulere atferden deres. Ikke noe jeg er enig i, forøvirg, men jeg heller mye mer mot dette som forklaringsmodell for motstanden mot bl.a. fullkontakt kampsport, enn at det skal foregå noen form for kulturkrig i det skjulte.
7  Disipliner / Taekwon-Do / Re: Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo. on: 24.07.18 at 11:14:24
Absolutt.  boxing

Nå er ikke jeg selv tilknyttet Mudo, men mitt inntrykk av det nåværende Taekwondo-pensumet deres opp til 1. cup (siste rødbeltet før man graderer til sort) som ligger ute på youtube, er at de har klart å balansere praktiske kampteknikker og basic selvforsvar bra med WT taekwondo som idrett, i form av at de opp til hvert belte har en eller to "kickboxing-type kombinasjoner med høy guard, en eller to selvforsvarsteknikker, et par nye spark, ett tradisjonelt mønster, samt mer sportsorienterte teknikker fra den lavere guarden som vanligvis brukes i WT-Taekwondo konkuranser.

I tillegg liker jeg at de har et pragmatisk forhold til krysstrening, dithen at svært mange av Mudo-senterne også tilbyr ting som kickboxing og BJJ.

Eksempel på pensumvideoer fra MUDO som jeg likte godt:

Eksempel på selvforsvarsteknikk (til aller første gradering):


Eksempel på kickboxing-type kombinasjon:


I tillegg sparrer visst Mudo folk også etter kickboxing-regler i tillegg til tradisjonell WT-sparring.
8  Generelt / Film/TV & bilder / Taekwondo - The Movie on: 20.07.18 at 23:06:29

 ph34r boxing
9  Disipliner / Taekwon-Do / Re: Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo. on: 06.07.18 at 08:14:11
Interessant! Er denne dynamikken og teknikkutviklingen kontroversiell innenfor de ulike TKD-miljøene, eller? 

I den «offisielle» Facebook-gruppa til Wt/Kukki Taekwondo i norge har mottakelsen av poster knyttet til disse bøkene og relaterte seminarer fått en litt lunken mottakelse, i betydningen likegyldighet til hele greia, men det skyldes nok hovedsakelig at den gruppa er veldig fokusert mot WT-Taekwondo som idrett, fremfor selvforsvar, men jeg har ikke sett noe direkte motstand mot den nye måten å gjøre ting på.

Enkelte av de større Taekwondo-gruppene i Norge, f.eks. Mudo, har jo lært bort slag på en liknende måte i over 10 år allerede, med boksing-type slag og guard, fremfor den mer tradisjonelle måte, og folk har vel blitt vant til det dithen at dette «nye» fra KTA of Kukkiwon ikke fremstår som så fryktelig nytt og spesielt.

Jeg var forøvrig til stede på et seminar med fokus på håndteknikker med master Jeong, medforfatter av to av bøkene over, i fjor høst, og der var det svært godt oppmøte, også blant høyere graderte sortbelter, noe som jo tyder en generell aksept for «den nye måten» å gjøre ting på. smile

10  Generelt / Film/TV & bilder / Re: Karate Kid The Saga Continues Cobra Kai on: 16.06.18 at 08:47:38
Jeg binge-watcha hele serien for halvannen uke siden. Hadde fri fra jobben den dagen, og kidden var i barnehagen, så da passet det fint med en 5-timers nostalgitripp. smile Likte den!

Fun fact: Karaten til Cobra Kai i de opprinnelige filmene var basert på Tang Soo Do, altså oldschool, hard-style koreansk karate, og hvis du følger med i Cobra Kai, kan du høre at Johnny bjeffer enkelte kommandoer på koreansk, da han fortsatte  å trene Tang Soo Do etter innspillingen, samt at det i Karate Kid 3 nevnes at hovedkvarteret til Cobra Kai var i Sør-korea. Stilen til Daniel og Miyagi, var derimot løst basert på Okinavisk Goju Ryu karate og du kan se Daniel utføre åpningen på kataen seiyunchin i Karate Kid 3.

Det var han som spilte mattedommer i første Karate Kid-filmen, som trente skuespillerne i de respektive stilene, da han hadde svart belte i begge, og mens han trente henholdsvis Ralph Machio/Pat Morita og Cobra-kai folkene, tilpasset han undervisningsstilen sin til slik han så for seg at Mr. Miyagi og John Kreese ville undervise sine respektive elever. smile
11  Disipliner / Jeet Kune Do / Re: Bruce Lee og MMA on: 03.05.18 at 17:24:09
Scratch that itch! biggrin
12  Disipliner / Taekwon-Do / Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo. on: 27.04.18 at 17:40:08
De siste årene har Korea Taekwondo Association (KTA) gitt ut flere bøker med en mye mer praktisk tilnærming til bruk av Taekwondo-teknikker enn det vi tidligere har sett fra den kanten.


Bl.a. har bøker som Hand Techniques of Taekwondo for Actual Fighting og KTA Taekwondo Poomsae Application Explanation vist bruk av Taekwondo-teknikker som fremstår langt mer effektive i faktisk selvforsvar enn de tidligere "stive" og stiliserte applikasjonsforslagene man gjerne har sett av teknikkene i poomsene.

Her er for eksempel en video som viser hvordan KTA mener at basic slagteknikker skal forståes og benyttes i reelle situasjoner. Videoen viser først basic-teknikkene og deretter praktisk utførelse:






KTA gjør det også tydelig at selv om spark under beltestedet ikke er lov i WT-sanksjonerte konkuranser, er lowkicks definitivt et skillsett som bør trenes på :



(Playliste på youtube med en god del av videoene fra Hand Techniques-boka kan sees her.)

Det morsomme nå, er at i siste bok av denne typen, som i motsetning til de andre overnevnte ikke er gitt ut av KTA (og som foreløpig kun er å skaffe på ebay for vestlige utøvere), så figurerer selveste Hwang, In-Sik, sjefsinstruktøren hos Kukkiwon, noe som tydelig viser at Kukkiwon stiller seg bak denne nyere tolkningen av hvordan basic Taekwondo-teknikker skal forståes og benyttes.

Man skal ikke lenger tilbake enn ca. 10 år, og det offisielle DVD-settet til Kukkiwon, for å utelukkende se eksempler på gammeldagse, og relativt håpløse applikasjonsforslag til Taekwondo-teknikker med overdrevne og stiliserte bevegelser, så dette er positivt synes jeg.


Forøvrig inneholder overnevnte bok også flere grapplingteknikker, bl.a. single leg takedown, armbar og o-soto-gari, samt beskrivelse av veldig basic ground-n-pound (og på Kukkiwons egne sider, finner man for tiden beskrivelse av  bl.a. double leg takedown i den offisielle teknikkoversikten).

Selv om man neppe akkurat blir MMA-utøver av å trene Taekwondo på måten som beskrives i disse bøkene, viser det iallefall at Kukkiwon aktivt går inn for å modernisere stilarten og gjøre den mer praktisk i en tid der tradisjonelle tilnærminger til kampsport generelt ikke lenger har samme status eller ses på som like effektive som tidligere.  
boxing
13  Disipliner / Taekwon-Do / Offisielt fred mellom Nord og Sør-Korea! on: 27.04.18 at 11:33:50
Idag meldes det at lederne for de to Koreanske statene har undertegnet en fredsavtale som offisiellt avslutter Koreakrigen, 68 år etter at den begynte.  smile Om dette holder, er det fantastiske nyheter.
14  Disipliner / Jeet Kune Do / Re: Bruce Lee og MMA on: 14.02.18 at 22:47:53
Kan personer som Kimbo Slice, Sean Gannon o.l. regnes som profesjonelle streetfightere? For begge de to nevnte prøvde seg i MMA, uten særlig suksess i starten (altså før de begynte å trene som ekte mma-utøvere).

Dette er forøvrig det Bruce Lee selv sa om datidens toppfighter, Muhamad Ali:

Bruce Lee Once Said He Thought Muhammad Ali Would “Kill” Him in a Fight

Og med tanke på at rene boksere (eller egentlig de aller fleste som ikke har trent særlig med bakkekamp) som har prøvd seg på MMA ikke akkurat har gjort det særlig bra, og det er nærliggende å tro at det samme ville gjeldt Muhammad Ali, er det nærliggende å tro at Bruce Lee ville fått grisejuling om han hadde prøvd seg i MMA mot dagens utøvere.
15  Disipliner / Mudo / Re: Är dagens instruktörer för gamla i sitt tänk? on: 19.01.18 at 01:05:36
Appropos det å oppdatere stilarten og både hvordan man tilnærmer seg den (beinhardt fokus på tradisjon vs pragmatisme), og hva som den egentlig inneholder, synes jeg det kommer en del interessante bøker fra Korean Taekwondo Association for tiden. Denne organisasjonen er utvilsomt den eldste TKD-organisasjonen (uavhengig av hva ITF måtte mene), men virker veldig pragmatisk i sin tilnærming til TKD. Jeg var på seminar med en av forfatterne av boka "Hand Techniques of Taekwondo for Actual Fighting" for en stund stiden, og der var det svært lite fokus på sports-relevante teknikker, men dermot en hel masse fokus på korrekt biomekanikk og generering av kraft/hurtighet for TKDs håndteknikker, inkludert hvordan disse mest effektivt kan brukes i reelt selvforsvar (applikasjonene liknet forsvinnende lite på det man ser i poomsae, for å si det sånn).

Så det skjer positive ting i TKD for tiden. smile
Pages: [1] 2 3
  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines