Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
19.09.18 at 01:16:27

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 4 5 ... 31
1  Generelt / Treningsdagbok / Re: Agandhjin's Snakkeboble! on: 17.09.18 at 08:50:49
Heisann. Gamle veteraner lever online enda? Kanskje man skulle vurdere kampforum comeback?

Det synes jeg at man skal! smile
Hvis dere sågar blir så nostalgiske at dere vil ta en omkamp etter den infamøse moderator vs. moderator-kampen fra forrige tiår, kan jeg stille opp som kampleder. Det kreves et beskjedent vederlag i form av tre kopper kaffe.
2  Generelt / Diverse / Re: Sjekke kunstens art on: 02.09.18 at 19:36:03
Dette nærmer seg fri assosiasjon, Amatør Kung Fu - tror du det er mulig å forholde seg til ett tema i én tråd? Høy underholdningsverdi, det skal du ha - men fra sjekking til nunchakuer til legalisering til E-sport....hva diskuterer vi egentlig nå?

Personlig er jeg usikker på om Hoksrud egner seg noe særlig som landbruksminister ...

 biggrin
3  Disipliner / Aikido / Re: VIDEO: Joe Rogan diskuterer effektiviteten til Aikido med en Aikido kar on: 02.09.18 at 19:34:46
Jeg tror nok vi (alle tre) er rimelig enige her, altså. At jeg har fått mer respekt for "myke" treningsmetoder gjør seg også gjeldende for måten jeg trener styrke og kondisjon på. Skadeforebygging og helsepreserverende hensyn tillegges større vekt (høhø) enn maksløft i disse dager, noe som vel egentlig bare er en praktisk innrømmelse av at man begynner å bli gammel. smile
4  Disipliner / Mudo / Re: Är dagens instruktörer för gamla i sitt tänk? on: 27.07.18 at 12:37:23
Mitt inntrykk er at du finner hypertradisjonelle og superpragmatiske skoler innen TKD både i sørkorea og i vesten. I Norge har man f.eks. både Mudo-instituttet, som trener Taekwondo fra et relativt moderne perspektiv, og bl.a. oppfordrer til krysstrening i BJJ o.l., OG Traditional Taekwondo Union, som prøver å trene TKD på en mest mulig tradisjonell måte, samt en rekke andre forbund som befinner seg rundt om kring på samme skale.

Taekwondo er altså svært mye mer allsidig enn det en kan få inntrykk av om en leser kommentarene til folk (som gjerne ikke har særlig mye reell erfaring innen Taekwondo) på diverse nettfora. smile

Mitt inntrykk er at du finner akkurat det samme i Sør-korea, der du har mestre som fokuserer på alt fra bare poomsae, til bare WT-sparring, til nesten rent selforsvarsorientert(der man bl.a. slår nærmere boksing enn den tradisjonelle "karate"-måten du finner i Taekwondo-mønsterne).Jeg har absolutt sansen for MUDO-konseptet og hvordan det tilrettelegger for krysstrening. Har selv sparret mot TKD-utøvere på muay thai-trening der, og rommet for gjensidig læring er åpenbart stort.
5  Disipliner / Aikido / Re: VIDEO: Joe Rogan diskuterer effektiviteten til Aikido med en Aikido kar on: 27.07.18 at 12:34:10
Sånn sett synes jeg det er relevant å minne om at i tidlig Vale Tudo så var det så og si ikke regler overhodet, bortsett fra biting o.l. (og hvis det er din go-to teknikk i selvforsvar, har du uansett et problem), og de mest tradisjonelle stilene klarte seg likevel ikke særlig bra, til tross for at ingen av deres über-dødelige super-teknikker var forbudt.

Når det har sagt, tror jeg det ligger et stort potensiale for effektivitet i mange av de tradisjonelle stilene som så langt ikke har hevdet seg særlig i MMA, og jeg tror ikke at det for det meste er teknikkutvalget og utførelsen som det skorter på, men derimot på måten å trene på. Hvis man for eksempel aldri sparrer eller tester teknikkene sine mot en motstander som faktisk er ute etter å gjøre det samme på deg, vil man aldri kunne utvikle noen form for realistisk forståelse av hva en selv er, og ikke er, i stand til å gjøre i en kampsituajson. Da hjelper det ikke noe om teknikkene i seg selv har potensiale til å være supereffektive.

Jeg er helt enig. Har man aldri opplevd "juling", hard kontakt eller levende motstand på trening, er man ikke beredt på å forsvare seg den dagen man eventuelt kommer utfor en selvforsvarssituasjon. Ingenting er bedre enn sparring/drilling med fullkontakt for å kritisk evaluere ulike teknikkers effektivitet.

Når det er sagt, er mitt inntrykk at enkelte "myke" treningsmetoder tidvis undervurderes innenfor moderne RBSD- og MMA-filosofier. F: eks har jeg lenge sett på kata/mønster som uinteressant og lite relevant opp imot fullkontaktskampsort. Det siste drøye året har jeg endret oppfatning, blant annet etter å ha testet og kikket på diverse silat-stilarter, hvor bevegelse og teknikkutførelse i "løse lufta" ser ut til å spille en forholdsvis viktig rolle. Ved å øve inn teknikker kontrollert og langsomt på denne måten, fremtvinges krav til balanse og teknisk presisjon. Mange drevne silat-utøvere har da også veldig imponerende fotarbeid og god tyngdepunktsforståelse, noe som åpenbart ikke er dumt i kampsammenheng.

Entydig fokusering på fullkontaktssparring kan også ha den paradoksale konsekvensen at en går skadet rundt store deler av året. En kan dermed risikere å skade seg selv til stadighet, uten at en noen selv for bruk for å forsvare seg på gata.  Holistisk selvforsvarstrening, for å bruke et flosklete begrep, kan med fordel inkorporere uttøying, kjernestyrketrening og annet som faktisk reduserer sjansen for å skade seg over tid. smile
6  Disipliner / Taekwon-Do / Re: Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo. on: 11.07.18 at 08:57:29
Det er veldig bra å ha en gjensidig toleranse for at en faktisk kan drive med både konkurranserettet og forsvarsrettet trening innenfor én og samme stilart, samt at dette faktisk betyr til dels veldig ulike teknikkvalg og løsninger.  boxing
7  Generelt / Diverse / Re: En politisk kulturell kamp on: 26.06.18 at 07:26:30
Jeg har virkelig ikke inntrykk av at f. eks judo har vært motarbeidet av "myndighetene". Hvor mye politisk disputt har det f. eks vært rundt bruken av kvelninger i konkurranser, både i judo (i lang tid) og i andre grapplingvarianter (i litt nyere tid)? Selv når det var masse snakk om "livsfarlig" halsgrep/mageleie (i forbindelse med Obiora-saken, først og fremst), kan jeg ikke huske at judo-sporten ble tildelt noen form for syndebukkrolle.
8  Disipliner / RBSD / Re: Forskjell mellom Krav Maga og Defendo on: 26.06.18 at 07:18:04
HVOR ER SANDE confused_1 confused_1

Det ligger i Vestfold, på grensen til Buskerud. smile

https://no.wikipedia.org/wiki/Sande_(Vestfold)
9  Generelt / Film/TV & bilder / Re: Karate Kid The Saga Continues Cobra Kai on: 20.06.18 at 09:32:02
Jeg binge-watcha hele serien for halvannen uke siden. Hadde fri fra jobben den dagen, og kidden var i barnehagen, så da passet det fint med en 5-timers nostalgitripp. smile Likte den!

Fun fact: Karaten til Cobra Kai i de opprinnelige filmene var basert på Tang Soo Do, altså oldschool, hard-style koreansk karate, og hvis du følger med i Cobra Kai, kan du høre at Johnny bjeffer enkelte kommandoer på koreansk, da han fortsatte  å trene Tang Soo Do etter innspillingen, samt at det i Karate Kid 3 nevnes at hovedkvarteret til Cobra Kai var i Sør-korea. Stilen til Daniel og Miyagi, var derimot løst basert på Okinavisk Goju Ryu karate og du kan se Daniel utføre åpningen på kataen seiyunchin i Karate Kid 3.

Det var han som spilte mattedommer i første Karate Kid-filmen, som trente skuespillerne i de respektive stilene, da han hadde svart belte i begge, og mens han trente henholdsvis Ralph Machio/Pat Morita og Cobra-kai folkene, tilpasset han undervisningsstilen sin til slik han så for seg at Mr. Miyagi og John Kreese ville undervise sine respektive elever. smile

Morsomme faktainnspill! 🙂 William Zabka er nok stivere enn i glansdagene, men ser jo ut til å ha et greit repertoar av fullkontaksbaserte teknikker.
10  Generelt / Film/TV & bilder / Re: Karate Kid The Saga Continues Cobra Kai on: 01.06.18 at 07:28:50
Jeg likte den  boxing
Karaten var ikke mye å skryte av, men story'en var god  blink

Helt enig, og det var herlig hvordan man klarte å krydre det hele med 80-tallsinspirerte harry-sitater, alá:
- "Drowning is for pussies. Do you want to be a pussy?"
- "Asthma is weakness. There is no weakness in this dojo!"
- "There is no tapping in karate."
- "Punch harder! Do you want the Girls at School to think that you are a wangless dork?"

Herlig, rett og slett - jeg gleder meg allerede til sesong 2! biggrin
11  Generelt / Diverse / Re: En politisk kulturell kamp on: 18.05.18 at 07:34:45
Joda, du har en interessant vinkling med flere gode poenger!

Veldig mange som ikke har noen personlig interesse av kampsport/kampkunst, burde likevel vite å verdsette et bredt og allsidig tilbud innenfor trenings- og fritidstilbud. "Multikultur" er et dynamisk begrep, som tillegges flere forskjellige betydninger. En ideologisk (normativ) tolkning av mulitkultur, er at et samfunn ikke skal konstitueres på bakgrunn av en majoritetskultur, men av flere, likestilte minoritetskulturer -- gjerne med helt forskjellige og inkompatible verdisyn. Denne ideologien er nok veldig mye mindre populær i Norge i dag enn på 90-tallet, men nok om det.  At kulturelt mangfold med fordel kan innbefatte veldig mye mer enn islam og kebab, er det vanskelig å være uenig i.

Men igjen: Mitt inntrykk er at kampsport, i hvert fall på mosjonsnivå,  opplever en økende grad av popularitet i Norge. MMA-stevner, først og fremst UFC, omtales jevnlig  (enskjønt veldig overfladisk) i medier som VG og TV2. Faren for å få spolert utfallet av kamper man ikke har sett, er dermed veldig mye større enn for 10 år siden.

At stilarter som f. eks karate muligens har en mindre appell enn tidligere, skyldes nok sammensatte årsaker. Én ting er at utvalget innenfor kampsport og selvforsvar har blitt veldig mye større. Samtidig har karate har fått rykte på seg for å ha blitt "utvannet" og "mykt". Jeg vet ikke nok om karate til å uttale meg om stilartene(e) har blitt korrumpert i Norge, og at jakten etter å gjøre det til et familievennlig og stuerent konsept, har gjort at man har beveget seg langt ifra det filosofiske og kamptekniske utgangspunktet. Men dette er, så vidt jeg har forstått, en utbredt oppfatning.
12  Generelt / Film/TV & bilder / Re: Tornadospark on: 18.05.18 at 07:17:01
Stilig spark! smile
Hvordan er det med aktivitet i klubben for tiden?
13  Disipliner / Jeet Kune Do / Re: lÆring av jkd on: 15.05.18 at 11:25:28
VING TSUN ER VEL MENT SOM SELVFORSVAR MENS JKD ER VEL MEIRE KAMPSPORT I DRAMMEN TRENE DEM IKKE JKD,MEN MUAY THAI DEM SOM TRENE VT FOR OG SUPLERE KAMPSPORT HAR HØRT RYKTER OM AT DET KANSJE STARTE OPP MED JKD VI FÅR SE FOR ØYEBLIKKET TRENE JEG INGEN TING ER PÅ FLYTTE FOT TIL DRAMMEN FORHÅPENLIG VIS I LØPE AV SOMMERN OG DA SKAL JEG PRØVE KOMBOEN VT OG MT
 boxing boxing CHRISTIAN LARSEN

Nja, JKD er vel på ingen måte noen sport. Et av hovedpoengene med systemet var vel nettopp å utvikle effektive selvforsvarsteknikker uten å la seg begrense av regler eller andre ikke-pragmatiske hensyn ...
14  Generelt / Diverse / Re: Sjekke kunstens art on: 11.05.18 at 07:52:09
"Nunchakuer til folket" bør vel kunne være en kjernesak for Senterpartiet i 2019?
15  Generelt / Diverse / Re: En politisk kulturell kamp on: 11.05.18 at 07:48:42
Engasjementet ditt er beundringsverdig, men jeg er ikke umiddelbart overbevist om at premisset ditt -- at kampsport og kampkunst er i ferd med å dø ut -- stemmer. Én ting er at dette forumet har vært dødt i noen år, men finnes det noen data som viser at folk trener mindre kampsport nå enn tidligere? Mitt umiddelbare inntrykk er snarere det motsatte ...
Pages: [1] 2 3 4 5 ... 31
  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines