Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
23.10.18 at 09:36:11

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
  Show Posts
Pages: [1] 2 3
1  Disipliner / Karate / Re: Kata on: 03.11.16 at 22:50:00
Jeg fant ikke umiddelbart noe på YouTube, men hvis du spør pent kan du kanskje filme noen som kan den på trening, så får du filmen som du vil ☺️
2  Disipliner / Boxing, Kickboxing & Muay Thai / Re: REnse boxer hansker on: 03.11.16 at 22:44:59
Bakteriedrepende skodeodorant,  evt putt dem i en plastpose og så i fryseren, og alt det Pål sa ☺️
3  Disipliner / Boxing, Kickboxing & Muay Thai / Re: Få med hofter on: 31.03.16 at 22:54:15
Det er mange steder du kan lære å få med hofter i slag og spark uten å måtte bli kastet inn i en ring og få juling.
Det finnes nok en god del på youtube hvis du søker på "hip drive punches".
Mine tips for å få med hofta på slagene er å som basic, å løfte hælen på samme side som du slår med, og stå omtrent flatt med den andre foten i det du treffer. Ved fremoverrettede slag som jab og cross, dytt fra bakken, som om du dytter en bil. Albuene er vinklet nedover og ikke til siden, så du mister mindre kreft. Du kan stå mot en vegg og kjenne at du dytter veggen med slaghånden og gulvet med bakre fot. Gjør dette før slaget treffer. Ved hooks, vri inn foten med hælen løftet på samme side som slaghånden. Gjør dette aktivt før slaget treffer.
Dette er noen basic metaforer for å få med føttene, og med resultat å få med deg hoftene når du slår. Kanskje hvis du sier hvor du bor i landet kan du tilogmed få invitert hjem noen som kan vise deg, eller finne et sted du kan trene det og få flere pointers. Du mister store deler av de positive aspektene ved kampsport uten instruktør eller treningspartnere.

Lykke til smile
4  Disipliner / Jeet Kune Do / Re: Open Mind Seminar on: 27.12.15 at 19:15:51
På en sånn type samling tror jeg at jeg hadde hatt mer enn nok å bearbeide hvis jeg møtte tre folk fra andre spesialområder.  15 hadde bare blitt overload. 
5  Disipliner / Taekwon-Do / Re: savner erfaringer on: 13.12.15 at 15:45:29
Det har vel med kulturen for treningsmetoder, og om det er en konkurransekultur. I f.eks BJJ er det trening med motstand fra dag én, og graderinger kommer sekundært til konkurranser. Det virker som om flere folk er verdensmester flere ganger før de når 1dan. I andre systemer er treningen opp mot graderingsmål, som kanskje et minimum av fysiske krav, og satte tekniske krav. Kanskje blir det ikke satt like harde krav etter oppnådde 1dan, og det er ingen system for videre progresjon. I et system som er 80%+ sparring, som jo krever god fysisk form, mot et system som har mer fokus på andre treningsmetoder, så vil det kunne føre til at formen synker etterhvert som utøverne blir eldre, skaffer familie og andre jobber.
Hvis du har tenkt å trene kampsport inn i alderdommen kan det jo være en idé å se på de som har gjort dette lenge, og se hvordan systemet passer sammen med en treningkarrierre etterhvert som du er 40, 50, 60, 70 og 80 år f.eks.
Det virker på meg som at f.eks BJJ er noe man kan gjøre lenge, mens Muay Thai kanskje ikke er like sunt når du er 70. Noen hoppende TKD teknikker vil kunne være vanskeligere når man bikker 50, mens det meste fra Kali kan man gjøre når man er 80.
6  Disipliner / Mixed Martial Arts / Re: I hvilken grad er MMA basert på tradisjonelle asiatiske kampsystemer? on: 09.10.15 at 22:58:41
Savate er jo et vestlig standup system med både slag og spark, som også er rimelig effektivt.
7  Disipliner / Taekwon-Do / Re: savner erfaringer on: 07.09.15 at 00:21:40
Jeg er også en tilhenger av å finne gode treningsmetoder for å bli bedre i det jeg ønsker å forbedre, men det er lenge siden jeg mente at mine preferanser skulle tvinges ned over andres foretrukne måte å trene på. Jeg finner treningsmetodene brukt i standard nord og sørkoreansk TKD lite givende personlig, men det er fortsatt store organisasjoner med hundrevis eller tusenvis med mennesker som foretrekker denne måten å gjøre det på, og det er den måten de liker. Skulle jeg byttet ut det de driver med med mine foretrukne treningsmetoder hadde det tatt fra dem hobbyen deres.

Det blir litt som fotball, stor bane og lang kamp med få mål, motfor håndball med mange mål. Gjør om fotball så det blir gjennomsnittlig 10+ mål per kamp så hadde jeg kanskje giddet å se på, men da blir det ramaskrik, og de millionene som liker dagens fotball ville kanskje ikke likt det lengre.

Det fine i dag er jo at vi kan velge, i større byer er det mange systemer å velge i, og finner du ikke det du vil ha kan du starte noe selv, og få støtte fra instruktører i det du vil trene.
8  Disipliner / Taekwon-Do / Re: savner erfaringer on: 06.09.15 at 22:12:37
Er man interessert i å trene sørkoreansk TKD i Oslo er ihvertfall Werner en instruktør jeg ville anbefalt.
tviler ikke, virker som werner kan mye. men finnes det nord koreansk taekwondo i oslo?
NTN TKD er nordkoreansk, og da anbefaler jeg Roy Rolstad i Oslo Øst Taekwon-Do klubb.
9  Disipliner / Taekwon-Do / Re: savner erfaringer on: 04.09.15 at 21:57:08
Er man interessert i å trene sørkoreansk TKD i Oslo er ihvertfall Werner en instruktør jeg ville anbefalt.
10  Disipliner / Judo / Re: Judostart on: 27.06.15 at 22:19:50
Judo er en sport, så det ikke optimalt for selvforsvar. Det kan være et fint supplement sammen med annen form for selvforsvarstrening.
11  Disipliner / Judo / Re: Judostart on: 26.06.15 at 02:51:03
Ved judotrening vil du bli god til å håndtere fall, og kunne kaste personer som yter motstand. Du lærer også å bruke folks klær mot dem. Standard trening vil ikke gi deg trening mot slag, eller elementer ved selvforsvar som deeskalering, våpen eller grupper. Det er uansett god trening, og gir deg flere fine egenskaper du kan få bruk for.
12  Generelt / Treningsrelatert / Re: Kampsport for tynnfeite. on: 09.01.15 at 19:12:31
Du skriver som om du har en sykdom. Med mindre du har tenkt å vinne mesterskap burde treningen i seg selv gjøre deg i stand til å utføre treningen. Det kan være vondt og slitsomt i starten, men kroppen tilpasser seg.
13  Disipliner / Kung Fu & Wushu / Re: Re: I Liq Chuan workshop med Sam Chin - Internal mechanisms of body movement (diskusjon rundt på on: 13.12.14 at 01:39:00
Jeg begynte i januar 1999, så jeg tror du har rotet litt med årene smile
14  Generelt / Selvforsvar / Re: Aldri hørt om et så brutalt innbrudd før... on: 13.12.14 at 01:37:18
Hva gjør du for å sikre hjemmet ditt? (Åpent spørsmål til alle)
Skallalarm
Forsterkere i gang, stue og soverom
Mental scenariogjennomgang med eskaleringsstige
Boligens beliggenhet
15  Disipliner / Kung Fu & Wushu / Re: Re: I Liq Chuan workshop med Sam Chin - Internal mechanisms of body movement (diskusjon rundt på on: 05.12.14 at 16:43:48
Jeg har brukt prinsippene både i nærkamp og MMA sparring etter to treninger med VW. Nå er ikke min fokus ensrettet mot konkurranser slik som Anders. Etter 15 år med kampsport så synes jeg det er en grei bruk av tiden i ny og ne.
Pages: [1] 2 3
  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines