Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
18.09.18 at 15:28:03

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Krav Maga (Moderator: Rune Lind)  |  Topic: Krav Maga Rulle 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] 2  All Go Down Print

Krav Maga Rulle

Rebound
*
Posts: 4
Forummedlem
Offline Offline

« on: 15.05.11 at 14:17:23 »

Hei, jeg har gått på Krav Maga siden februar, og den eneste teknikken i pensum jeg ikke klarer er vanlig forover rulle, jeg aner ikke hvorfor, absolutt alle andre klarer den, men jeg har ikke sjans, ender opp med at jeg tar noe som ligner på en sittende 360 eller noe. Jeg har aldri likt å ha hodet under kroppen, så kan ha noe med det å gjøre, en slags sperre. Er det noen som har noen tips? Kjipt å ikke klare foroverrulle på graderingen.
Logged
AndersBreiflabb
*
Posts: 2636
Veteran
Offline Offline

« Reply #1 on: 15.05.11 at 14:22:23 »

hehe, kjipt med slike sperrer. Det jeg ville gjort var å begynne heeeelt fra scratch. Sett deg på knærne på en myk matte og putt hodet ned i matten. Rull deretter forsiktig over. Gjenta dette noen ganger og så forsøker du med litt mer fart, fortsatt fra knærne. Når du får dette bra til, så gjentar du det samme, men denne gangen gjør du det stående. Hendene nedi matta og rull forsiktig fremover. Og så gjentar du dette med fart. Etter en stund klarer du et fullt tigersprang smile

Hvis krav maga rullen er rulle på skulderen (noe jeg antar at det er), så gjør du det samme, bare at du bruker skulderen istedenfor hodet. Uansett greit å øve seg på normal rulle og, for da er ingen rullevarianter skummel lenger smile
Logged
Addey
Mr. Nice Guy :)
*
Posts: 4346
Veteran
Offline Offline

It's okay - he's in a happy place now.
« Reply #2 on: 15.05.11 at 17:34:18 »

Har du muligheten til å prøve deg på en tjukkas så vil det kanskje også kunne hjelpe. Det virker som om problemet ditt ikke er motorisk, men at du rett og slett føler deg ukomfortabel med selve bevegelsen. Så prøv noe som ligner, som å stupe kråke, og gjør dette et sted du er 100% sikker på at det ikke fører til fysisk ubehag, som på en tjukkas. Og gjør gjerne som Breiflabben hinter om, nemlig å starte på knærne. Bare pass på at du tar nok fart til at du faktisk kommer rundt, da en vanlig feil når man binder seg er at man ikke tar nok fart og dermed lander sidelengs i stedet. Så er det som med alt annet man lærer seg, å gå fremover med en progresjon som føles riktig for kroppen din.
Logged

Panzer
***
Posts: 171
Gjenganger
Offline Offline

« Reply #3 on: 15.05.11 at 17:55:44 »

Skal du over skuldera kan du prøve følgende for å bli vant med teknikken:

Knel ned på bakken med kne på bakken, med beinet strakt ut bak deg, og det andre beinet i 90 grader forran deg(som i en litt bred og lang utfallstilling), sett hånda på siden med det forrerste beinet ned i bakken litt forran foten din. Strekk slutten av underarmen til skuldra du skal rulle over mellom beina dine, parrarels med leggen til den bakerste foten og rull.

Dette er den mest basice måten å lære å rulle på om du er er redd, eller trekker deg, har funka på både 40åringer og 4 åringer. Etterhvert som du blir mer konfortabel med bevegelsen, kan du bare begynne å heve kroppen din lengre over bakken, så tar du tigersprang på 1-2-4  smile Fordelen med denne måten er også at du ikke trenger mye underlag når du kjører en så rolig og lav rulle Cool
Logged
gasman
« Reply #4 on: 15.05.11 at 17:58:53 »

Vanligste feilen hos våre nybegynnere er at man snur hodet feil og ser på den skulderen som skal i matta først. Hodet styrer rullen, så krum haka ned på motsatt side. Hvis du vil så kan du komme en tur ut til oss på Ås så skal jeg lære deg rulla for drop-in fee (50 spenn). Torsdag kl 1800 på Ås idrettshall!
Logged
Rebound
*
Posts: 4
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #5 on: 15.05.11 at 18:20:00 »

Takk for mange gode tips! Jeg tror jeg skal komme meg til ås så får jeg klart å rulle en gang for alle biggrin Så da ses vi på torsdag kl 18.
Logged
ibuster
*
Posts: 40
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #6 on: 16.05.11 at 11:08:16 »

Er det virkelig sånn at man MÅ ta forlengs rulle for å gradere i KM i noen klubber?
Logged
Rune Lind
KMG Krav Maga Norway
*
Posts: 2265
Veteran
Offline Offline

« Reply #7 on: 16.05.11 at 14:31:16 »

Rebound: Ta kontakt med instruktøren din og fortell at du plages. Så får de ta deg tilside og hjelpe deg. Du betaler for det så det skulle bare mangle. Mange sliter litt i starten med rulla spesielt. Det er veldig vanlig.

KM fremover rulle i motsetning til de fleste andre rullene bruker armene mye mer til å dempe støtet, så å lære en judorulle eller lignende vil bare gjøre ting vanskligere for deg igjen. Lær det du skal testes på så går det bra. Uansett stryker du ikke på denne teknikken.

ibuster: ja fall og rulleteknikker er på pensumet i KM.  Men avhengig av alder og ferdigheter er det ikke det som vektlegges høyest på selve graderingen. Men du blir testet på det ja. Slik vi ser det er det større sansynelighet for å skli på isen i Norge og slå seg en at vanlige folk kommer i slosskamp. Så fall og rulleteknikker utgjør en viktig del i å beskytte seg mot skade.
Logged

Rune Lind
KMG Krav Maga, www.kravmaga.no |  BBGym Bodø, www.bbgym.no I Primal Move www.primalmove.com
AndersBreiflabb
*
Posts: 2636
Veteran
Offline Offline

« Reply #8 on: 16.05.11 at 16:12:12 »

Quote
Slik vi ser det er det større sansynelighet for å skli på isen i Norge og slå seg en at vanlige folk kommer i slosskamp. Så fall og rulleteknikker utgjør en viktig del i å beskytte seg mot skade.

Godt poeng smile
Logged
Rebound
*
Posts: 4
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #9 on: 16.05.11 at 18:50:23 »

Hmm.. Det var kanskje en bedre ide det Rune, synd å lære seg feil! Skal snakke med en av trenerene mine på torsdag, så da ses vi ikke i Ås allikevel Sigurd, men takk for tilbudet smile

Logged
gasman
« Reply #10 on: 19.05.11 at 16:00:25 »

NP
Logged
Ryan
****
Posts: 320
Gammel ørn
Offline Offline

« Reply #11 on: 01.06.11 at 22:48:46 »

http://www.wonderhowto.com/how-to-do-forward-roll-210594/

http://www.youtube.com/watch?v=7wV49Q9mpUI
Logged

Advanced level means perfecting simplicity.

Peace is not the absence of conflict. It is the mastery of conflict.
Rune Lind
KMG Krav Maga Norway
*
Posts: 2265
Veteran
Offline Offline

« Reply #12 on: 03.06.11 at 06:37:37 »

Problemet med begge disse videoene er at det er judotype ruller de demonstrerer. KM bruker ikke denne rulla, men bruker en fremoverrulle med mye mer bruk av hendene til å fjære av det første støtet. Samt at man snur i det man kommer opp.
Logged

Rune Lind
KMG Krav Maga, www.kravmaga.no |  BBGym Bodø, www.bbgym.no I Primal Move www.primalmove.com
Cedolf
******
Posts: 1214
Veteran
Offline Offline

« Reply #13 on: 03.06.11 at 21:06:22 »

Det der er langt ifra noen judorulle Rune. Den første er en Jujitsu-rulle. Den andre er en aikido-rulle. Husker jeg slet noe jævlig for å få til jujitsu-rullen da jeg gikk over fra judo til jujitsu. For meg var det totalt unaturlig å bøye foten under den andre for å lettere komme i stående posisjon.

http://www.youtube.com/watch?v=rizlP_I0E6c
Der har du judorulle. Med litt erfaring så ender man i stående posisjon så framt framdriften og slaget er god nok.
Logged

Lagt opp som aktiv utøver.  Nå keyboard martial artist!
Rune Lind
KMG Krav Maga Norway
*
Posts: 2265
Veteran
Offline Offline

« Reply #14 on: 03.06.11 at 22:08:20 »

Jada, jeg viste forsåvidt det. Det var en generalisering av judo/Jiu jitsu/aikido ruller som hovedsakelig utføres på matter, og du ruller relativt mye på skuldra som første treffpunkt.

Så det jeg mente var egentlig at det var en matterulle i motsetning til KM rulla som mer er ment benyttet på asfalt, stein, grus etc.
Logged

Rune Lind
KMG Krav Maga, www.kravmaga.no |  BBGym Bodø, www.bbgym.no I Primal Move www.primalmove.com
Pages: [1] 2  All Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Krav Maga (Moderator: Rune Lind)  |  Topic: Krav Maga Rulle « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines