Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
15.10.18 at 23:30:42

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Generelt  |  Treningsrelatert  |  Treningsdagbok  |  Topic: Hoel sin treningslogg 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 2 3 4 [All] Go Down Print

Hoel sin treningslogg

Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« on: 18.06.11 at 02:24:14 »

Hei! smile

Etter jeg fant dette forumet så har jeg både lest og hentet en god mengde med motivasjon fra de ulike trådene her, og tenkte det var på tide at jeg kunne bidra med en egen tråd. Forhåpentligvis kan den hjelpe andre med motivasjon på tunge dager, samt hjelpe meg selv videre gjennom økt oversikt over egen framgang.

Personlig informasjon

Alder: 25

Høyde: 186 cm

Vekt: Varierer, utgangspunktet mitt var 160~ kg, men for tiden veier jeg rundt 135 kg.

Trener: Kickboxing og Taekwondo.

Treningsmengde: Jeg startet pent og rolig i fjor sommer med fem km lange gåturer, to ganger i uka. Rundt juletider begynte jeg med kickboxing to ganger ukentlig, og kuttet dermed ut en av gåturene (ble litt kaldt med -17 grader, brrr). I den seneste måneden har jeg gått opp til fem økter i uka. Økningen har vært problemfri hittil, og derfor skal jeg øke litt til framover. Dette grunnet en kombinasjon av egen og treningskameraters situasjon.

Ukeplan

Mandag: En time kickboxing, halvannen time Taekwondo.

Tirsdag: En time kickboxing.

Onsdag: En time kickboxing, halvannen time Taekwondo.

Torsdag: En time kickboxing.

Fredag: Halvannen time Taekwondo.

Jeg har som mål å fortsette vekttapet ned til 110-115 kg (helst uten å miste nevneverdig mye muskelmasse), begynne med organiserte kamper i kickboxing og Taekwondo, og generelt ha det moro.

Min største utfordring er kosthold.

Hvis noen har kommentarer, spørsmål eller annen tilbakemelding så er det hjertelig velkomment.

Tusen takk!

Bilde:

(Tatt 6.6.2011)
« Last Edit: 18.06.11 at 03:05:53 by Hoel » Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #1 on: 18.06.11 at 02:30:39 »

Fredag 17.06.2011:
Dukket opp på Taekwon-Do trening. Master'en var opptatt med administrative oppgaver, "reserve-master'en" tok treningen og vi endte derfor opp med å spille fotball i en time. Etter det ble det litt lett tøying. 
Logged
Frode-Falch
Dr Low kick
*
Posts: 7940
Veteran
Offline Offline

Practice makes perfect only if u practice perfect.
« Reply #2 on: 18.06.11 at 02:58:08 »

hvordan spiser du da? Hvordan ser en typisk dag ut sånn matmessig?

Og velkommen til forumet smile
Logged

Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #3 on: 18.06.11 at 04:15:25 »

Prøver å holde kostholdet enkelt. Spiser når jeg er sulten og holder meg stort sett til sunne ting.

En vanlig dag starter med frokost som består av to skiver av lavkarbo brød med røkt laks og sennep. evt kalkunskinke + smøreost. Lunsj er som regel en 6 eggs omelett med en boks bogskinke. Spiser halvparten + litt salat til lunsj. Resten tar jeg 2 timer før trening. Etter trening blir det ofte en halv liter med litago og til middag spiser jeg som regel "vanlig" mat. Lager meg noe med protein og lager en salat ved siden av. Blir lite poteter og pasta. Villris noen ganger. Er jeg småsulten i løpet av dagen spiser jeg gjerne litt frukt e.l.
I tilegg så blir det litt sjokolade eller potetgull ca annen hver uke + litt brus. Og ca hver fjerde uke så blir det litt øl i sosiale lag. Kommer til å prøve å skrive det ned i loggen også.

Takk for raskt svar og hyggelig velkomst.
Logged
Yuan
****
Posts: 284
Gammel ørn
Offline Offline

« Reply #4 on: 18.06.11 at 11:02:20 »

Velkommen,kan av egen erfaring si at det å skrive ned hva man gjør motiverer mye til å gjøre mer. boxing

Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #5 on: 20.06.11 at 20:08:16 »

Tung start på dagen i dag. Sovnet ikke før 06:30 på morningen og stod derfor ikke opp før i tre tiden. Lagde  5 eggs omelett med 200g smårettskinke og litt ost på. Spiste halvparten og endel salat. En time med kickboxing fra klokken 18:00, mellom treningene ble det en corny bar med tranbær før det var Taekwondo fra klokken 19:00. Masteren var ikke der i dag så da ble det fotball i en times tid. Etter det ble det litt frontspark på skjold.

Kickboxing timen startet med litt lett oppvarming, spenst/step trening før vi tøyde litt. Deretter var det fokus på bakspark. Både direkte og indirekte(med et steg). Indirekte ble øvd begge veier, først snu framover så spark. Deretter snu bakover så spark. Veldig lærerikt. Uvant med sparket.

Middag står på komfyren nå. 300g flatbiff av svin, god del salat og litt ris med soyasaus.
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #6 on: 21.06.11 at 23:34:06 »

Nok en sein start på dagen. Var ikke oppe før i fire tiden. Synes det er litt i seneste laget å spise veldig mye mat når det er under to timer til trening. Så frokosten ble en halv liter appelsinjuice og 2 knekkebrød med leverpostei.

Merker at sommeren har kommet til Oslo, var kun jeg og en til på kickboxingen, både i går og i dag. Veldig greit med å være få, siden man får terpet litt mer teknikk, men det er også litt kjedelig siden det ikke blir så mye liv. Masteren var endelig på plass så det ble en litt ordentlig trening i dag.Lang oppvarming som jeg ble ganske sliten av. Rolig uttøying etter det. Sekkarbeid i to minutter over tre perioder. Først bare slag, så bare spark og siste periode var miks. Deretter litt styrke. Først planken i ett minutt,  løpe en runde, albue-kne i ett minutt, løpe en runde, ganger tre.

Det ble også en Taekwondo økt i dag. Ett par flere som dukket opp. Startet med oppvarming(Ikke det at jeg var varm fra før av). Litt lett uttøying. Så var det på med legg og armbeskyttere for 10 minutter med "Taekwondo-har den". To stykker "har den" og de kan velge hvem de vil gå mot. Det ble et par gode dueller, men bokseguarden sitter som en refleks. Positivt i forhold til kickboksingen,  ikke like bra når man driver med Taekwondo. Fikk sparket fra meg for det. De fleste blir overrasket over korte slag i kropp.  boxing

Etter "har den" ble det teknikk terping på bakspark, veldig fint siden jeg hadde gjort det samme i går. Den sitter fortsatt ikke helt, kommer for langt rundt når jeg skal se over skulderen. Må bli bedre på å stoppe kroppen i rett stilling og ikke fortsette rotasjon etter sparket. Til slutt ble det 4 runder fram og tilbake med spark på pute. Først framspark med bakre ben, bytte stance mellom hvert spark. Deretter framspark med fremre ben, bytte halvveis. Så dobble spark med bakre ben før vi avsluttet med sparkespader og høye spark.

Etter treningen ble det pizza på den lokale sjappa, treningskamerat som hadde bursdag. Etter pizzaen var fortært dro vi hjem til han og da ble det litt pai og is.

Alt i alt en bra dag, vanvittig tungt med dobbel økt to dager på rad. Kostholdet er det litt så som så med, men pga bursdag synes jeg det var greit i dag. Må få inn litt ordentlig søvn framover sånn at jeg ikke sover bort dagene. I morgen blir det nok en dobbel økt, men masteren kommer ikke til å være der så da blir det antagligvis fotball i Taekwondo timen.
Logged
Agandhjin
Autentisk Kampentusiast
*
Posts: 12389
Guru
Offline Offline

« Reply #7 on: 21.06.11 at 23:52:11 »

Kan jeg komme med et kostholdstips?

Marker gjerne all maten du spiser med bold tekst, eller en farge. Dette gjør at du blir litt mer oppmerksom på hva du faktisk spiser iløpet av dagen, og hvordan det endrer seg. Så etterhvert når du har fått litt tid til å kartlegge matvanene dine, så kanskje begynne å skrive lister?

Dette gjør det greit for 'gode kokker' på forumet å gi deg et par sunne og gode alternativer til de mindre sunne måltidene dine.

smile
Logged

Dan Thomas Agandhjin Marceliussen Blogg
Juggernaut Fight Group
AndersBreiflabb
*
Posts: 2636
Veteran
Offline Offline

« Reply #8 on: 21.06.11 at 23:53:52 »

Han reservemasteren din...hadde han egentlig et ønske om å spille på det lokale fotballaget, men var aldri god nok smile Hadde blitt forbannet om de hadde prakket på meg fotball i en kampsportøkt - det er en grunn til at jeg valgte kampsport foran ballsport smile

Anyways: Bra start det her! Du er en kraftig kar, men neste sommer har du nok nådd målet ditt om du fortsetter slik smile Du må gjerne legge ut bilder til sammenligning underveis - kan bidra til å holde motivasjonen oppe!

Vil du systematisere det hele litt, så begynn med ca kaloritelling. Tungvint i begynnelsen, men ettersom du har gjort det noen uker slipper du å "regne" noe særlig, da du vet hva de ulike måltidskombinasjonene inneholder. Regn ut forbruket ditt og legg deg på et langsiktig tap. 7000 kalorier forbrent er ca en kg kroppsfett - så vet du det smile Hvis du legger deg på en halv kg+ i uka, så merker du ikke så mye til sult etc. heller. Og etter 52 uker vil du da ha gått ned 26 kg!

Mange trives også med å regne et ukesforbruk og ligger lavere i begynnelsen av uken og litt høyere i helgen, men at totalttapet blir det samme.

Du kan med fordel også trene endel styrke. Med så mye fett å ta av kan du øke endel i styrke samtidig som du faktisk mister fett. Det er vanskeligere å gjøre det samme når fettprosenten blir lavere.

Stå på! Virker som starten på noe bra det her smile
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #9 on: 22.06.11 at 02:44:47 »

Takk Agandhjin, tips er alltids velkomment. Ofte er det lett å overse ting eller ikke tenke lengre en til nesetippen. Dette hørtes jo veldig bra ut. Skal fremheve alt som har med kosthold å gjøre i framtidige poster.  Hva tenker du på når du sier lister? Kunne du lagd et kjapt eksempel?

Hehe, reservermastern er veldig glad i fotball. Personlig ser jeg på det som en god kardio økt, blir litt intervallish. Men når vi har han i kickboxing så er det fullt fokus og ikke noe tull. Han er vel den som er strengest av de to når vi har kickboxing. Men det er stikk motsatt på Taekwondoen smile Det virker ikke som det er noen som har noe i mot fotball av de som er der i alle fall. Men det begrenser seg ofte til oppvarming, i alle fall det jeg har observert tidligere i vår smile
Kalloritelling har jeg så smått begynt med, eller jeg har begynt å lese innholdsfortegnelsen på det jeg kjøper og prøver å styre unna alt som det står sukker(arter) på. Prøver også å være bevist i forhold til kallorimengde per 100g. Kan prøve å komme med noen overslag i de framtidige postene så får evt dere bare rope ut om noe virker helt feil smile

Vi har endel situps, pushups og utfall i øktene våre. Skal se om ikke jeg kan sette opp et opplegg jeg kan ta i helgene + en rolig dag for armer og ben. Mangler litt styrke i biceps og triceps i alle fall. Triceps får kjørt seg med dipps og pushups i alle fall. Biceps henger nok etter. Utfallene vi tar i øktene gjøres med en 10 kg's stav og det merker jeg ikke akkurat. Dessverre er det ikke et apparat for knebøy med vekter der, men jeg pleier å ta en av treningskameratene mine på 85kg og tar noen sets med knebøy. Hvis det finnes andre gode øvelser for styrketrening av benene så tar jeg i mot tips der også.

Takk for en varm velkomst smile Skal poste så ofte det passer og legge ved noen bilder etterhvert. Det er morsomt å se progresjon, selv etter et halv år merker jeg en vanvittig forskjell.

Logged
Agandhjin
Autentisk Kampentusiast
*
Posts: 12389
Guru
Offline Offline

« Reply #10 on: 22.06.11 at 03:56:21 »

Takk Agandhjin, tips er alltids velkomment. Ofte er det lett å overse ting eller ikke tenke lengre en til nesetippen. Dette hørtes jo veldig bra ut. Skal fremheve alt som har med kosthold å gjøre i framtidige poster.  Hva tenker du på når du sier lister? Kunne du lagd et kjapt eksempel?

1 x porsjon havregryn
2 x brødskiver med ost og skinke
3 x dl h-melk
1 x stor porsjon middag (fisk, poteter, grønnsaker)

Dette kan være første fase. Fargekoding (bra mat, medium, under middels) er selvfølgelig en smaksak. Andre fase kan være å bli kjent med de vanligste rettene/produktene du spiser, på forhånd regne ut næringsverdier (protein, karbo, fett, kcal) og tilslutt regne dagens inntak/forbruk. Dette kan selvfølgelig være litt overvelde i starten, så jeg anbefaler å starte med å lage lister. Deretter det viktigste å fortsette med logging (!!), ikke avansere for tidlig!

Jo mer du vet, jo større sjanse er det for at du velger (etterhvert foretrekker) de sunnere alternativene.
Logged

Dan Thomas Agandhjin Marceliussen Blogg
Juggernaut Fight Group
sungame
******
Posts: 1478
Veteran
Offline Offline

A real stand-up kinda guy
« Reply #11 on: 22.06.11 at 09:56:28 »

Dette med fargekoding var en god idé!

Jeg skal se om jeg ikke kan klare å gjennomføre det i oppskriftstråden: http://kampforum.no/forum/index.php/topic,23110.msg252175.html#msg252175

Dagens rett er i hvert fall både sunn og god!

Et annet tips når det gjelder kostholdet er å sette opp en ukemeny søndag, og handle inn alt på mandag. Ikke bare sparer du tid og penger i butikken, men det gjør det lettere å strukturere kostholdet og styre unna fristelsene. Det er vanskelig å spise usunn mat når du ikke har kjøpt den! Jeg er på ingen måte noen kostholdsfanatiker, men jeg forsøker å spise sunt og variert. Jeg har funnet ut at en ukemeny med to fiskemiddager og en veggismiddag i uka er et godt utgangspunkt som gjør det mye lettere å holde et relativt sunt kosthold uten for mye styr og mas.
« Last Edit: 22.06.11 at 09:59:33 by sungame » Logged

- livet er en lang rappell
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #12 on: 22.06.11 at 22:00:23 »

Takk for flere gode tips! Utrolig hvor hjelpsomme dere er! smile

Skal vi se på kostholdet i dag:
Frokost(fortært klokken fire på ettermiddagen)
300g flatbiff av svin ca 270 kcal. To stekte egg ca 200 kcal.
Middag(Etter trening): Taco med karbonadedeig, salat, løk, agurk, rømme, mais, tacosaus(uten sukker) og fullkorns lefser. Burde vel være et sted rundt 700 kcal. Ble 3 store lefser.
0.33 L Øl ca 150 kcal
Mellommåltid :
0.5 L Litago. Ca 315 kcal.
Is Ca 100 kcal.
Totalt ca 1735 kcal.

Trening:
En time med kickboxing, masteren var ikke der i dag. Så reservermastern var der. Lett oppvarming med spenst/step trening. Lette slag mot stående tjukkas. Fortsatte teknikkterpingen fra mandag med bakspark. Begynner å sitte litt bedre nå, har fortsatt vanskeligheter med å få sett hvor jeg sparker.
Hadde også planer om Taekwondo trening i dag, men masteren og reservemasteren var opptatt med skoleavsluttning.
Logged
AndersBreiflabb
*
Posts: 2636
Veteran
Offline Offline

« Reply #13 on: 22.06.11 at 23:33:42 »

Is - 100 kalorier? Spiste du en t-skje da eller? smile Synes også de tre lefsene med taco høres litt kalori-lavt ut...litt avhengig av hvor mye fyll det er, tipper jeg det ligger på nærmere 1500 kalorier. En stor tacolefse er 200 kalorier i seg selv - uten fyll smile
Logged
sungame
******
Posts: 1478
Veteran
Offline Offline

A real stand-up kinda guy
« Reply #14 on: 23.06.11 at 09:19:37 »

Ingen flere tips fra meg i denne omgang, men et par spørsmål av rein nysgjerrighet: Hvordan synes du det funker å krysstrene TKD og kickboxing? Er det lett å blande teknikker og surre med hva som hører hjemme i hvilken stilart, eller går det greit? Du skriver et sted at bokseguarden sitter som en refleks, også i TKD-sparring. Har du noen vaner du drar med den andre veien?
Logged

- livet er en lang rappell
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #15 on: 23.06.11 at 14:44:53 »

Takk for kritikken i forhold til kcal AndersBreiflabb smile Er ikke helt stø der ennda. Kcal på isen kom jeg fram til ved hjelp av næringinnhold.no og ved å sjekke vekten på isen jeg spiste. Den var "bare" 55 g. Tacoen kan godt være way off for alt jeg vet. Var virkelig ikke klar over at det er 200 kcal per lefse. Må sjekke de neste gang jeg er i butikken.

Sungame: Helt ærlig så har jeg ikke trent TKD i mer en et par uker nå og det jeg har lagt merke til er bokseguarden som sitter der. Motsatt vei har jeg ikke lagt merke til noe ennda, men har ikke hatt så mange TKD økter og har heller ikke hatt sparring i kickboxingen etter jeg begynte med TKD. Er ikke så mange å sparre mot når vi er to stykker på treningen om dagen. Han jeg vanligvis trener/sparrer med jobber seint den uka her og rekker ikke kickboksinga Sad Men kan holde deg oppdatert framover. Det jeg kan se for meg at blir et problem er lave framspark, de som skal sitte under albuen til bokseguarden og over hofta. De sparker man gjerne rett inn i kickboxing for å unngå albuen, mens i TKD vil man ha de litt oppover for å få de under armen. Hvis den forklaringen ikke gav noen mening får du bare si ifra smile
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #16 on: 23.06.11 at 20:27:26 »

Torsdag betyr i teorien kickboxing, men jeg dro på Taekwondotreningen i stedet siden det har vært så lite folk på kickboxingen i det siste. Vi startet selvfølgelig med fotball som oppvarming og vi endte opp med å spille i over en time  laugh Så var det litt lett tøying før vi sparket på sparkespader. Håper morgendagen bringer med Taekwondo og mindre fotball  boxing

Kostholdet i dag:

To lavkarbo brødskiver med makrell i tomat(300 kcal)
To knekkebrød med leverpostei (150 kcal)
Et glass appelsinjuice(100 kcal)
2 DL smoothie (125 kcal)
300g Ytrefilet av svin (270 kcal) med isbergsalat og litt lime juice
En banan( 80 kcal)


Totalt 1025 eek

Tror jeg må ha meg litt kveldsmat i dag
« Last Edit: 23.06.11 at 20:30:43 by Hoel » Logged
Frode-Falch
Dr Low kick
*
Posts: 7940
Veteran
Offline Offline

Practice makes perfect only if u practice perfect.
« Reply #17 on: 23.06.11 at 21:46:34 »

ta deg den ytrefilet måltiden en gang til.
Logged

sungame
******
Posts: 1478
Veteran
Offline Offline

A real stand-up kinda guy
« Reply #18 on: 24.06.11 at 10:40:21 »

Svaret ditt på krysstreningsproblematikken gir absolutt mening. Det er altså sånn at du har trent kickboxing en stund før du begynte med TKD?
Logged

- livet er en lang rappell
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #19 on: 24.06.11 at 14:01:59 »

Stemmer sungame. Jeg begynte med kickboxing rundt jul og TKD treningene har jeg begynt med i forgje uke Tongue
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #20 on: 25.06.11 at 00:51:21 »

Fredag er Taekwondo dag!
I dag hadde vi en brutal oppvarming, mye lengre en jeg er vant til. Var god og varm når vi var ferdig med den. Så var det litt lett tøying. Etter tøying var det på med vest, arm- og leggbeskyttere. Startet med å stå to og to mot hverandre hvor vi terpet litt på kontring av framspark. Deretter gikk vi over til 30 sekunder kamper mot hverandre og deretter rullerte vi motstandere. Etter noen minutter med dette og en lite drikkepause gikk vi over til sudden death turnering. To og to mot hverandre, først man til å score ett poeng gikk videre. Fikk inn et par pene pushkicks, men spiste mange flere spark. Fikk også brukt litt slag, noe som er særdelest effektivt siden de ikke er vant til de. Deretter delte vi oss inn i to grupper som stod på rekke etterhverandre, fremste i rekkene sloss til første poeng, taperen gikk bak vinneren sin rekke. Dessverre fikk han ene en vridning i et kne så det ble et opphold. Tiden gikk ut så vi tøyde litt lett også var økta ferdig.

Jeg kjenner at jeg har mye å lære i forhold til Taekwondo, bokseguarden sitter litt for godt. Men jeg hadde et par gode pushkicks hvor jeg fikk brukt lengden min til min fordel. Har også fått litt hastighet på de.

Kostholdet i dag:
To lavkarbo skiver med makrell i tomat (300kcal)
Tre kokte egg (200 kcal)
300g pepperbiff(414 kcal), salat,
pommes noisettes(350 kcal) og bernaissaus(150 kcal)
1 L brus (560 kcal)


Totalt : 1974 kcal.
Det er ikke helt galt, men kunne godt spart meg en halvliter brus for mer pepperbiff!  shy

Lørdag og søndag er hviledager, så fokuset på kosthold er vanvittig viktig.


« Last Edit: 25.06.11 at 00:53:04 by Hoel » Logged
Frode-Falch
Dr Low kick
*
Posts: 7940
Veteran
Offline Offline

Practice makes perfect only if u practice perfect.
« Reply #21 on: 25.06.11 at 14:23:37 »

det finnes overhodet INGEN argumenter for å drikke brus med sukker, nå som vi har sukkerfrie bruser som smaker like bra som de med sukker. smile
Logged

Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #22 on: 27.06.11 at 20:58:45 »

Ny uke, nye treninger :-)

Startet med en time kickboxing, men dessverre dukket ingen utenom meg opp. Ble derfor en lett oppvarming på sekk, 3 økter over 20 minutter med ca 1 minutts pause i mellom. Tøyde litt ut etter det. Så kjørte jeg litt styrke før jeg hadde litt mer på sekk.
Så var det Taekwondo, startet med oppvarming, enspretten. Tøyde litt før vi kjørte spark på puter. Deretter ble det litt sparring før vi avsluttet. Etter treningen var det et par som ble igjen og vi lekesloss litt med bryting.

Kosthold:
2 skyr (ca 200 kcal)
En pose mini-gulerøtter (ca 50 kcal)
600g flatbiff av svin (ca 360 kcal) og litt salat

0.5 L Litago (ca 315 kcal)

Totalt : 925 Kcal
Altfor lite...
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #23 on: 28.06.11 at 22:38:28 »

Fikk noen kjipe nyheter over helgen. Min treningskompis, han som har fulgt med mest i et helt år, som gikk turer i -15 grader med meg og holdt ut, klarte på fredag å få en skade. Var litt usikker på hva det var, han klarte å gå etterpå og det virket ikke så ille. Det ble verre i løpet av helga og han tok en tur på legevakta på fredag og legen sa at det var korsbåndet som var ødelagt. Han fikk en satt på en skinne som forhåpentligvis hjelper. I dag var han hos fysioterapaut og selvom de ikke er 100% sikre på hvor ille det er, så kan det være snakk om opp til 1 år før han kan trene ordentlig igjen. MR skal tas på lørdag og jeg krysser fingrene mine. Den beste motivasjonen for meg er å ha noen å trene med, det hjelper vanvittig i forhold til dørstokkmila smile

Tirsdag er vanligvis kickboxing, men jeg bestemte meg for å hoppe over kickboxingen siden det ikke var noen andre en meg der i går. Dermed ble det Taekwondo økt i dag.

Startet med vanlig oppvarming før vi sparret litt. Deretter jobbet vi med kontringer. Så fortsatte vi litt med spark på pute og avsluttet økten med litt tøying. Et par av oss ble igjen etter treningen og hadde en 30 minutters økt med enspretten smile Veldig gøy at det er litt folk som kommer på Taekwondo øktene og at det er et miljø der.
I morgen blir det kickboxing før Taekwondoen smile

Kostholdet i dag:
3 mini-baguetter(grove) med skinke og ost (ca 400 kcal)
1 Skyr (ca 100 kcal)
300g strimlet svinekjøtt, sursøt saus og litt fullkornsris (ca 900 kcal)
1 L Litago(ca 630 kcal)
Halv kurv med jordbær (ca 30 kcal)

Totalt : 1960 kcal.
Logged
sungame
******
Posts: 1478
Veteran
Offline Offline

A real stand-up kinda guy
« Reply #24 on: 29.06.11 at 09:42:09 »

Hva er enspretten? Er det den fotball-greia?
Logged

- livet er en lang rappell
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #25 on: 29.06.11 at 10:02:36 »

Stemmer smile
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #26 on: 30.06.11 at 15:35:12 »

I går var ikke en god dag, men jeg kom meg ut døra til trening for det. Med en og en halvtime Taekwondo på planen så ikke kvelden så gal ut alikevel. Men når jeg kom fram så var det vanvittig varmt i treningslokalet og smart som jeg var hadde jeg  ikke drukket nok vann i løpet av dagen. Men jeg heiv meg på treningen som viste seg å være en utholdenhetsøkt. Etter 30 minutter måtte jeg gi meg pga svimmelhet og hjertebank. Det er noe av det kjipeste jeg har vært med på.
Håper dagen i dag blir litt bedre smile Vanligvis er det kickboxing på torsdager, men hopper over den pga sommerferien og kjører på med Taekwondo smile
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #27 on: 30.06.11 at 22:36:26 »

En time før kickboxingen begynner ringte en kompis som har vært med et par ganger og lurte på om jeg skulle trene!
Dermed ble det kickboxing økt i dag  boxing

Vi startet med den vanlige oppvarmingen vår før vi gikk over i litt styrketrening. Først ett minutt med albue/kne, deretter 15 sekunder pause før ett minutt med planken, deretter 30 sekunder pause før ett minutt til med planken. Etter ett minutts pause ble det vanlige situps i ett minutt. Deretter kjørte vi noe jeg forbinder med pilates. Man sitter med strak rygg, litt bakoverlent, armene ned i gulvet og beina opp. Deretter sparker man begge bein inn og ut. Den kjørte vi i ett minutt før vi hadde litt pause også annenhvert bein inn og ut. Var ganske ødelagt i magen etter det  biggrin

Etter dette ble det litt utholdenhet på sekk. Først ett minutt med strake slag, så ett minutt med uppercuts, ett minutt med strake og et minutt med uppercuts. Deretter kjørte vi 4x 1 minutt med fri kickboxing på sekk. Synes det er vanskelig å dra armene direkte tilbake til guarden når jeg er så sliten. De forsvinner nedover etter slaget før jeg drar de tilbake.  Etter det ble det litt lett tøying.

Så var det Taekwondo, det var bare to andre der i dag. Startet med oppvarming, tøyde litt før vi kjørte "har den". Deretter kjørte vi sudden death turnering, blir ikke så mye pause når man bare er tre smile Etter det ble det litt spark på pute og spader. Lærte dobble spark og fikk jobbet litt med kombinasjoner av lave og høye spark. Så ble det litt teknikkterping på bakspark.  Så ble det litt tøying igjen. smile

Når treningen var over dukket det opp et par til og det ble litt fotball. Holdt på en times tid. Deretter inviterte mastern oss på pizza.

Kostholdet i dag:
3 knekkebrød med leverpostei (225 kcal)
1 Skyr (ca 100 kcal)

Pizza (ca 600 kcal)
60 g Søtt og salt fra nøttefabrikken ( ca 300 kcal)
0.5 L appelsinjuice (ca 230 kcal)

Totalt : 1455 kcal
Logged
AndersBreiflabb
*
Posts: 2636
Veteran
Offline Offline

« Reply #28 on: 30.06.11 at 23:09:49 »

Bra jobbet, Hoel - du står på! Fortsett slik og du vil se gode resultater smile

Skal bare pirke litt borte i kaloriregninga di igjen biggrin hehe...pizza 600 kalorier? Da kan du ikke ha spist mye smile I en ristorante enmannspizza (den lille, tynne) er det 830 kalorier (hvis jeg husker rett) og hjemmelaget pizza/eller bestilt pizza er som regel ganske mye slemmere i forhold til kalorier smile

Og Frode: Det er faktisk et godt argument til å holde seg unna lettbrus - de inneholder mye stoffer som kroppen ikke har spesielt godt av. Dog er de jo kalorifrie og dermed et bedre alternativ for en som er overvektig, men for folk som ikke har fett på kroppen er det faktisk gode argumenter for å heller ty til en liter vanlig brus fremfor lettbrus når man først skal drikke brus...
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #29 on: 01.07.11 at 10:12:58 »

Takk Anders smile

Bare å pirke alt du klarer. Jeg endte opp på 600 kcal fordi jeg ikke spiste så mye, ble 4 stykker av en bestillingspizza(firkanter, ikke "slices") og den var med kylling, paprika, løk og tynn bunn. Men det kan godt hende 600 kcal blir for lite.

I dag blir det en Taekwondo økt, så er det helg! :-) Kjenner kroppen er sliten nå, så det skal bli godt med et par dagers restitusjon.
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #30 on: 02.07.11 at 01:53:51 »

Det var en rolig økt i går, ble først 45 minutter med fotball. Tøyde litt og så var det sparring. Vi var bare tre stykker på treningen i dag så det er ikke mye pause å få smile Har fått en strekk/smell øverst i venstre lår, opp mot hofta. Ikke noe behagelig akkurat. Håper det går over til mandag smile
Etter sparringen tøyde vi ut og så var det helg smile

Kostholdet i dag:
1 Skyr ( ca 100 kcal)
3 knekkebrød med leverpostei ( ca 225 kcal)
Litt blåbær (ca 50 kcal)
300g pepperbiff, salat,
fløtegratinerte poteter og litt saus (ca 900 kcal)


Totalt 1275 kcal
Hmm, må ha spist noe mer i dag som jeg har glemt  confused_1
Logged
AndersBreiflabb
*
Posts: 2636
Veteran
Offline Offline

« Reply #31 on: 02.07.11 at 12:26:16 »

Det var en rolig økt i går, ble først 45 minutter med fotball. Tøyde litt og så var det sparring. Vi var bare tre stykker på treningen i dag så det er ikke mye pause å få smile Har fått en strekk/smell øverst i venstre lår, opp mot hofta. Ikke noe behagelig akkurat. Håper det går over til mandag smile
Etter sparringen tøyde vi ut og så var det helg smile

Kostholdet i dag:
1 Skyr ( ca 100 kcal)
3 knekkebrød med leverpostei ( ca 225 kcal)
Litt blåbær (ca 50 kcal)
300g pepperbiff, salat,
fløtegratinerte poteter og litt saus (ca 900 kcal)


Totalt 1275 kcal
Hmm, må ha spist noe mer i dag som jeg har glemt  confused_1

Litt avhengig av hvor mye du spiste selvsagt, så tror jeg nesten du kan legge på 50% kalorier på middagen din. Husker du å ta med kaloriene fra smøret du steker i?
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #32 on: 04.07.11 at 22:54:54 »

Taekwondo trening i dag. Stod over kickboxingen og kommer nok til å gjøre det endel i sommer pga manglende oppmøte der.
Startet med oppvarming, tøyde lett før vi sparket litt på pute. Deretter ble det sparring. Så avsluttet vi med tøying igjen.
Smellen/strekken fra  sist uke sitter fortsatt så det ene benet er ubrukelig for nå. Satser på at det er bedre i løpet av de nærmeste dagene.
I morgen blir det Taekwondo igjen.

Kostholdet i dag:
3 eggs omelett (ca 300 kcal)
Raklett(sp?) middag

Vet ikke helt hvor mye kcal det ble på middagen, men sikkert en god del. Blir et par knekkebrød til kveldsmat også.
Logged
Matsuda
**
Posts: 56
Stuntposter
Offline Offline

« Reply #33 on: 05.07.11 at 10:18:52 »

Kampsporttrening fem dager i uken, tilsammen 7,5 timer virker ganske ambisiøst. Det er ikke helt uventet at du kunne pådra deg en skade. Trening er bra, men kroppen må også få tid til å hente seg inn igjen. Glem ikke å hvile.
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #34 on: 05.07.11 at 20:43:38 »

Nei da, litt hvile blir det smile Som feks i morgen. Jeg føler at det går greit så langt å ligge på den treningsmengden her og det er heller ikke den største treningsmengden jeg har hatt. Nå har jeg brukt ca ett år på å bygge opp formen så dette skal nok gå bra. Skader er alltid ett problem, uansett hva man driver med. Personlig har jeg fått et par små "vondter" som går over i løpet av noen dager og ingen store skader ennda.

Taekwondo trening i dag.
Oppvarming var 15 minutter med fotball før vi tøyde. Deretter sparket vi på puter, litt forskjellige kombinasjoner men med høyt tempo. Så var det sparring, runder på ett minutt før vi byttet motstandere. Utrolig morsomt og utfordrende å skulle forholde seg til en ny motstander flere ganger. Ferdighetsnivå og atletiskeevner varierer og det gjør at jeg alltid må være på, selvom jeg er sliten. Fikk et spark ut av ingensteder mot hodet i dag som traff godt. smile
Etter sparringen tøyde vi litt før det var opp på "tjukkasen" med 15 kg vekter noen serier med kneløft og spark.

Kostholdet i dag:
3 knekkebrød med leverpostei (ca 225 kcal)
Kylling og ris med sweet and sour saus (ca 400 kcal)

Blir et målltid til senere i kveld, med 300g svinefilet, fullkornsris og salat.

Veide meg i dag, vekta stod på 131 kg :-)
Logged
Lillegutt79
*****
Posts: 687
Forumavhengig
Offline Offline

« Reply #35 on: 19.07.11 at 02:14:17 »

Tren kickboxing hos oss i sommer da vel..vi har i hvertfall ikke problemer med oppmøtet,er heller litt andre veien.
Koster ingenting for sommertrening.. smile
http://fighter.org/Article.aspx?ArticleId=371
Logged

"I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark."
Muhammad Ali
AndersBreiflabb
*
Posts: 2636
Veteran
Offline Offline

« Reply #36 on: 19.07.11 at 12:31:27 »

Quote
Nei da, litt hvile blir det  Som feks i morgen. Jeg føler at det går greit så langt å ligge på den treningsmengden her og det er heller ikke den største treningsmengden jeg har hatt. Nå har jeg brukt ca ett år på å bygge opp formen så dette skal nok gå bra. Skader er alltid ett problem, uansett hva man driver med. Personlig har jeg fått et par små "vondter" som går over i løpet av noen dager og ingen store skader ennda.

Bra holdning! Du virker motivert og mentalt sterk nå. Kjør på og gjennomfør det du alltid har hatt lyst til smile
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #37 on: 12.08.11 at 00:38:20 »

Lenge siden jeg har somla meg til å lese her! Takk for tilbakemeldingene siden sist. Er litt krise i klubben jeg trener i om dagen, vi har fått beskjed om at vi ikke kan fortsette å trene i lokalene pga manglende nødutgang. I dag var det dugnad hvor vi sjauet ut av lokalene og klubbene er på utkikk etter nye lokaler. Forhåpentligvis er det på plass i løpet av kort tid.

I mellomtiden blir det jogging/løping rundt sognsvann ( ca 3.3 km), tider kommer etterhvert, endel sykling og svømming.

Har blitt en liten pause i sommer pga ferietur, men jeg er nå tilbake. Planen er å starte litt rolig med 3-4 økter i uka før jeg i løpet av en måneds tid skal tilbake på 5 økter i uka. En av de øktene kommer til å være løping rundt sognsvann fram til snøen kommer.
Logged
Agandhjin
Autentisk Kampentusiast
*
Posts: 12389
Guru
Offline Offline

« Reply #38 on: 12.08.11 at 01:21:30 »

Kartlegger du tidene dine under denne joggeturen?
Logged

Dan Thomas Agandhjin Marceliussen Blogg
Juggernaut Fight Group
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #39 on: 12.08.11 at 01:29:40 »

Ja, tider kommer etterhvert. Jeg synes det er en av de bedre måtene å få motivasjon på. Å konkurrere mot meg selv samtidig som jeg når ett mål. Planen er å klare under 13 minutter på 3000 M neste sommer.
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #40 on: 23.08.11 at 19:00:13 »

Trening i dag!  boxing

Var å tok min første time hos Fighter KBK takket være Lillegutt smile Hadde en time med lettkontakt konkurranse partiet der og trivdes veldig. Godt tatt imot av alle! Timen i seg selv var morsom, fikk sparret litt og poenget i dag var å prøve ut to forskjellige stiler, "fullkontakt" og "semi/lettkontakt". Fullkontakt gikk ut på å prøve å være i sone 1 mest mulig og gi juling, mens semi/lettkontakt skulle være meget mobil og finne nye vinkler konstant. Fullkontakt gikk best for min del, kondisen holdt ikke til å være meget mobil. Men synes jeg klarte det greit mtp at det er en og en halv måned siden sist jeg var på matta. Selvfølgelig fikk jeg jo gnagsår under foten Tongue

Neste økt er på torsdag smile
Logged
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #41 on: 10.01.12 at 10:54:57 »

Et halvt år har gått uten en eneste oppdatering her. Og det er rett og slett fordi det ikke har vært noe å skrive om. Når skolen startet opp igjen i høst og den lokale klubben gikk åt skogen som man sier forsvant all motivasjon. Den har sakte men sikkert bygd seg opp i løpet av høsten og i starten av desember startet jeg på nytt med å bygge opp formen. Stort sett med gåturer med godt tempo og hyggelig selskap.

I går fikk jeg se at hardkjøret i fjor vår/sommer hadde betalt seg Wink Tok min andre time hos Fighter KBK og jeg skal tilbake igjen i morgen, så jeg regner med at det blir litt mer liv i tråden her framover. Dessverre har det ikke blitt noe av løpingen/joggingen fordi jeg sliter med beinhinnebetennelse i begge leggene :\ Dette skyldes nok en kombinasjon av at leggmusklene mine sitter høyt og vekta som blir en for brutal påkjenning. Heldigvis har jeg klart å kontrollere kostholdet noe, men pga antatt muskelsvinn så har jeg gått endel tilbake siden i høst. Vekta står i alle fall på 132 kg, noe som er et godt utgangspunkt for våren/sommeren smile

Ny trening på onsdag, og selv om kroppen er øm i dag gleder jeg meg! smile
Logged
sungame
******
Posts: 1478
Veteran
Offline Offline

A real stand-up kinda guy
« Reply #42 on: 10.01.12 at 11:17:39 »


Det var synd med den lokale klubben, men Fighter er uansett en knallbra klubb. Jeg regner med du kommer til å trives der. Håper bare ikke reiseveien er altfor lang.

Lykke til videre!
Logged

- livet er en lang rappell
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #43 on: 12.01.12 at 22:54:47 »

Takk smile Hyggelig med tilbakemeldinger her.

Onsdag var det en ny økt hos Fighter, som gikk veldig bra. Det er nybegynner partiet vi har hengt oss på, men det blir kanskje litt vel grunnleggende. Så på mandag skal vi prøve oss på et videregående parti, så får vi se hvordan går smile
Formen i dag har vært overraskende fin, litt øm i noen muskler, men langt ifra så støl som jeg hadde sett for meg smile

Logged
sungame
******
Posts: 1478
Veteran
Offline Offline

A real stand-up kinda guy
« Reply #44 on: 13.01.12 at 10:49:19 »

Er det på Bjølsen du trener?
Logged

- livet er en lang rappell
Hoel
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #45 on: 17.01.12 at 00:08:31 »

Ja, det er på Bjølsen. Reise + parkering + treningsavgift/mnd er ca dobbelt så dyrt som den lokale klubben, men miljøet virker veldig mye bedre og jeg får trene kickboxing isteden for TKD.

I dag var første dag på videregående partiet og det var en mye morsommere trening en nybegynner partiet selv om jeg er utslitt akkurat nå smile
Logged
Pages: 1 2 3 4 [All] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Generelt  |  Treningsrelatert  |  Treningsdagbok  |  Topic: Hoel sin treningslogg « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines