Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
17.08.18 at 04:51:09

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Budo / Bujutsu / Bugei (Moderator: Johannes Ibel)  |  Topic: Kyudo introduksjonskurs i Oslo fom 4. mars 2012 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Kyudo introduksjonskurs i Oslo fom 4. mars 2012

Johannes Ibel
kaigyō·i no menkyo
*
Posts: 1692
Veteran
Offline Offline

文武両道 bunburyōdō
« on: 24.01.12 at 23:15:33 »

Oslo Kyūdō Kyōkai - オスロ弓道協会 har gleden av å invitere til årets første nybegynnerkurs i tradisjonell japansk bueskyting.Introduksjonskurset holdes denne gang på tre søndager i mars

søndag 4. mars 2012, kl 12.00 - 16.00
søndag 11. mars 2012, kl 12.00 - 16.00
søndag 18. mars 2012, kl 12.00 - 16.00

Treningen fortsetter på nybegynnerpartiet ut semesteret.

Nærmere informasjon og påmelding under http://www.kyudo.oslo.no/kyudokurs.html.

« Last Edit: 25.01.12 at 00:13:00 by Johannes Ibel » Logged

Oslo Kyūdō Kyōkai オスロ弓道協会 Forening for tradisjonell japansk bueskyting. Introkurs 17./18.9.16
Kyūdō 弓道 Om tradisjonell japansk bueskyting
武道  – budo.no no nonsense nettsted om japansk stridskunst
Agandhjin
Autentisk Kampentusiast
*
Posts: 12387
Guru
Offline Offline

« Reply #1 on: 24.01.12 at 23:23:07 »

Har du noen videoer (youtube) som du mener er representable for hva du holder på med?
Logged

Dan Thomas Agandhjin Marceliussen Blogg
Juggernaut Fight Group
Johannes Ibel
kaigyō·i no menkyo
*
Posts: 1692
Veteran
Offline Offline

文武両道 bunburyōdō
« Reply #2 on: 25.01.12 at 00:10:52 »

En kunnskapsrik generell introduksjon av John Bush, London, som selv utøver moderne shōmenstil:Vår spesifikke tradisjon - her vår søsterskole i Satsuma:Min avdøde lærer, Prof. Inagaki, Tsukuba UniversitetTeknikstudie av Prof. Sato, Sendai Universitet:Et lite videoklipp fra Marcel Lelienhofs (en habil "vestlig" bueskytter) besøk i klubben vår. Dette var i høst 2005, rett etter at vi hadde flyttet inn i den nye hallen som var nokså provisorisk innredet:Og vi skyter nok litt tyngre buer enn bare 20 lb...


Det er mye mer om kyūdō på youtube - langt fra alt er representativt for det vi tilstreber.
« Last Edit: 25.01.12 at 23:04:37 by Johannes Ibel » Logged

Oslo Kyūdō Kyōkai オスロ弓道協会 Forening for tradisjonell japansk bueskyting. Introkurs 17./18.9.16
Kyūdō 弓道 Om tradisjonell japansk bueskyting
武道  – budo.no no nonsense nettsted om japansk stridskunst
AndersBreiflabb
*
Posts: 2634
Veteran
Offline Offline

« Reply #3 on: 25.01.12 at 03:31:05 »

Det er veldig fint å se på! Meget spesielt, men fortsatt noe estetisk vakkert over selve skuddprosessen. Dog hadde jeg aldri hatt tålmodighet, men det er vel kanskje der selvutviklingspotensialet ved treningsformen ligger:-)Bet meg merke i at "gamlegutta" i den første videoen så ut til å ha i overkant gjennomsnittlig muskelmasse i overkroppen; har dette med at buen er såpass tung å trekke opp?
Ser jo både dynamisk og statisk tungt ut.
Logged
Johannes Ibel
kaigyō·i no menkyo
*
Posts: 1692
Veteran
Offline Offline

文武両道 bunburyōdō
« Reply #4 on: 27.01.12 at 09:04:10 »

Hvis du tenker på seniorene fra The White Rose Kyudojo, så har vel en god del av dem bakgrunn i andre idretter, også kampsport, fra før. Buenes styrke skal alltid være tilpasset utøveren og varierer fra under 10 kg for en spinkel nybegynner til over 25 kg for en mer erfaren og fysisk sterk utøver. Poenget er dog ikke å skyte en sterkest mulig bue - mange meget fremskredne ligger tydelig under 20 kg. Det er altså i utgangspunktet ikke så veldig tungt å trekke buen, mens det krever betydelig (om enn ganske så usynlig) fysisk innsats å styre selve skuddet: Vi "slipper" strengt tatt ikke strengen, men påvirker buen og strengen meget aktivt med hele kroppen helt til skuddet "løsnes", og så gjennom det avgjørende øyeblikket mens pilen akselereres. Det er den store forskjellen til vestlig bueskyting, der man enkelt sagt vil forstyrre pilen minst mulig etter å ha siktet - og det er vanskelig nok.

Den fysiske siden av kyūdō undervurderes betydelig, antageligvis fordi det på et høyt nivå ser så uanstrengt og estetisk ut. De som i utgangspunktet interesserer seg for de kulturelle aspektene - og det må man for å forstå kyūdō - kommer dessuten gjerne fra den mer nerdete enden av spektrumet og mangler i utgangspunktet ofte grunnleggende kondisjon, kraft og koordinasjon. Undertegnede vedkjenner seg gledelig et slikt utgangspunkt på 80tallet...  smart Men som i mange idretter begynner vi meget pent og den som fortsetter med treningen kommer til å opparbeide seg det som trengs. Som du var inne på krever det dog en viss tålmodighet.

Siden jeg så at det diskuteres titler i kampsportverden, der trenere uten akademisk tilknytning kalles for "professor": Våre japanske lærere er idretts- eller kulturvitere og har da professorstillinger ved diverse universiteter, prof. Inagaki grunnla faktisk i sin tid faget kyūdō ved Waseda universitet.

Pyntesyken er nok ganske utbredt i kampsport og det er mye pinlig der ute for den som har bittelitt innsikt i kultureller koder. Bortsett fra falske "professorer" så kryr det i visse vestlige miljøer av "sempai",  "sensei", "hanshi" og "soke" som ikke har snøring på hva ordene de pynter seg med egentlig betyr og hvordan de brukes i sin kulturelle kontekst, for ikke å snakke om hvordan de uttales. Dermed demonstrerer man ettertrykkelig komplett mangel på akkurat den angivelig så opphøyde kulturen man gjør krav på. Som oftest slipper man likevel unna med det og gjør inntrykk på et like uvitende publikum.

Jeg liker denne teksten http://homepage.mac.com/aep/Seishinkan/Kyudo/KokoroNoYoi.html som blant annet identifiserer forfengelighet som en av de verste fellene man kan gå i und punkterer fra et virkelig tradisjonelt ståsted den ideologiske påstanden at budō automatisk gjør deg til et bedre menneske.
« Last Edit: 29.01.12 at 15:47:26 by Johannes Ibel » Logged

Oslo Kyūdō Kyōkai オスロ弓道協会 Forening for tradisjonell japansk bueskyting. Introkurs 17./18.9.16
Kyūdō 弓道 Om tradisjonell japansk bueskyting
武道  – budo.no no nonsense nettsted om japansk stridskunst
Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Budo / Bujutsu / Bugei (Moderator: Johannes Ibel)  |  Topic: Kyudo introduksjonskurs i Oslo fom 4. mars 2012 « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines