Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
24.09.18 at 19:19:54

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  RBSD (Moderator: Simon Flack)  |  Topic: Interview with convicted rapist 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Interview with convicted rapist

Ch_Omega
« on: 07.03.12 at 08:37:02 »"A serial rapist being held at the Penitentiary of New Mexico agreed to do an interview with MSNBC in which he shared all the details of how he was able to rape 22 different women. From a self-defense perspective, the interview is extremely enlightening, since it identifies exactly what the predator is thinking when he is planning and perpetrating the crimes."
Logged
Hans Erik Hornell
****
Posts: 492
Gammel ørn
Offline Offline

Gun'Mo'Zo'o'Nazu
« Reply #1 on: 07.03.12 at 11:23:00 »

Takk for link. Boka 'Ladykillers' er også bra om du interesserer deg for tematikken.
Logged

"Learn from the mistakes of others. You may not live long enough to make them all yourselves."
-Kano Jigoro
"Science is built upon facts much the same way that a house is built from bricks, but the mere collection of facts is no more a science than a pile of bricks is a house."
-Henri Poincare
Ryan
****
Posts: 320
Gammel ørn
Offline Offline

« Reply #2 on: 09.03.12 at 23:09:06 »

Hvordan han planla disse forbrytelsene er ganske typisk for serievoldtektsmenn som holder på en stund. Men spesielt, statistisk sett (for en i denne gruppen og i USA) å ikke drepe ofrene i etterkant når han er umaskert etc.

Det er kjent at overgripere benytter seg av "overload" fryktpåvirkning i den første fasen av angrepene mot kvinner. Denne aggressivt verbale delen med ofte bare relativt lett fysisk makt, er som regel nok til å mentalt kontrollere offeret. Her benyttet han en kniv derimot.  Hvis det stemmer det bad-guy'en sier her, så var det nytt for meg at de på en måte kan manipulere ofrene så mye i etterkant gjennom frykt også (i den grad at de fleste ikke ønsker å anmelde). Forstod det slik at han ikke bare truet personene selv, men sjekket ID etc. for å ev. kunne true familien til offeret. Det var nok emosjonelt utslagsgivende.

Uansett håper jeg ikke denne mannen kommer ut blant folk igjen, slik reportasjen vel antydet.  Han påstår at han angrer, men samtidig forklarer han kjølig om handlingene sine og bagatelliserer visse deler.  Han blir derimot noe mer emosjonell der han forklarer det bakenforliggende motivet, slik han ser det. Det tyder på at det kan være mer ondt motivasjons-drivstoff igjen. Og i slike "Sex-Offender Rehabilitation Programs" kan man vel antagelig bare spille med og.

 
Logged

Advanced level means perfecting simplicity.

Peace is not the absence of conflict. It is the mastery of conflict.
Omnislash
*****
Posts: 704
Forumavhengig
Offline Offline

« Reply #3 on: 02.11.12 at 15:58:08 »

Men det jeg lurer på, som sikkert er mer relevant for oss her i Norge (da tenker jeg i hovedsak på kvinner) er vel 1 eller 2 gangs voldtektsutøvere, i overfallsvoldtekt - hvordan tenker de... går de også å planlegger eller er det en mer generell holdning til kvinner eller mer en impulshandling?
Logged
Ryan
****
Posts: 320
Gammel ørn
Offline Offline

« Reply #4 on: 03.11.12 at 22:55:53 »

Har ikke helt oversikt, men ser ut som at overfallsvoldtekter oftere er planlagte (på mer eller mindre "effektive" måter). Ang. voldtekter på fest/i hjemmet etc. er det nok vanligere at impuls, rus og halvtilfeldigheter er inne i bildet. Selvsagt må overgriperen ha en slags tilbøyelighet i utgangspunktet for å gjøre noe slikt uansett.

Overfallsvoldtekt har større makt-narcisisme-rettferdiggjøring-faktor, "predatorisk jakting", villighet til å ev. ta i bruk ekstrem vold, nedvurdering av kvinner osv.  Jeg tror ikke det er noe stort skille mellom overfallsvoldtektsmenn som har gjort det en gang eller tjue ganger, bare at de blir enda mer drevne og desensitiviserte på empati- og manipulasjons-området etter hvert. De innehar den samme grunnstammen med personlighetsforstyrrelser dog.

Og så spørs det når de blir stoppet. Det er mange overfallsvoldtektsmenn som fortsetter så lenge de kan. Det går igjen i mange sexoffender-saker generelt, at de fortsetter til det krasjer. Litt som en spilleavhengig som spiller til lommeboka er tom (ingen sammenlikning forøvrig).  Avslutningen kommer ikke innenfra (intrinsic) og som en konsekvens av selvinnsikt, samvittighet og risikovurdering, men som regel som en kraftig korreksjon fra omverden.
Logged

Advanced level means perfecting simplicity.

Peace is not the absence of conflict. It is the mastery of conflict.
Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  RBSD (Moderator: Simon Flack)  |  Topic: Interview with convicted rapist « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines