Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
15.10.18 at 17:09:19

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Jujutsu (Moderator: Addey)  |  Topic: Virkelig(!) tradisjonell japansk jujutsu i Norge? 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Virkelig(!) tradisjonell japansk jujutsu i Norge?

Ch_Omega
« on: 11.09.12 at 19:32:48 »

Finnes det noe sted i Norge der man kan trene virkelig tradisjonell japansk jujutsu? Snakker her ikke om moderne "tradisjonelle" jujutsustiler av typen Jujutsu Norge, og liknende, men om stilarter som faktisk er så og si uendret siden Edo-perioden. Jeg vet at Wadu Ryu inneholder elementer av relativt tradisjonell JuJutsu som hårfint kommer innenfor Edo-perioden(Shindō Yōshin-ryū ble vel grunnlagt i 1864), men det jeg leter etter er altså noe dokumenterbart supertradisjonelt, her definert som relativt uendret siden Edo-perioden. Eksisterer dette, og hvis ja, finnes det i Norge?
Logged
265lbsfist
*
Posts: 1793
Veteran
Offline Offline

« Reply #1 on: 11.09.12 at 22:08:19 »

Kendo?
Logged
Ch_Omega
« Reply #2 on: 11.09.12 at 23:15:55 »

Kendo i sin nåværende form er fra 1895, altså altfor nytt. Dessuten er det en våpenbasert stil. Det jeg er ute etter er å lære mer om er de grapplingteknikkene i de gamle systemene som moderne systemer som Judo (og derfra videre til BJJ og Sambo) er basert på.
Logged
kaos
*
Posts: 6
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #3 on: 15.09.12 at 21:11:25 »

Hvis 1400-tallet er gammelt nok for deg, finnes et sett jujutsu-teknikker (eller Yawara / yawaragi som ubevepnet kamp mer korrekt het på den tiden) i Katori Shinto Ryu som ble brukt på slagmarken feks i tilfeller man var blitt avvæpnet eller det var for trangt å dra sverdet. Disse inkluderer låseteknikker, kast, kveleteknikker, slag og (!) healing.

Mange av disse teknikkene innebærer jo nettopp at man har rustning, og bevegelsesmønsteret blir deretter. Jujutsu kunne bli brukt selv om en eller begge hadde våpen. Noen teknikker er kreativ bruk av rustningen som våpen (en skole bruker feks hjelmen til å dælje motstanderen i huet). Mange samuraier ble drept av sin egen tanto under nærkamp. Mange krigere bar derfor kniven på en spesiell måte kalt metezashi.

I Suginodojo blir disse 36 teknikkene lattermildt vist fram ved juletider som en liten morsom tradisjon.
Logged
Johannes Ibel
kaigyō·i no menkyo
*
Posts: 1692
Veteran
Offline Offline

文武両道 bunburyōdō
« Reply #4 on: 15.09.12 at 21:19:08 »

I følge http://www.koryu.com/guide/jujutsu.html finnes Hontai Yoshin Ryu i Finland.
Logged

Oslo Kyūdō Kyōkai オスロ弓道協会 Forening for tradisjonell japansk bueskyting. Introkurs 17./18.9.16
Kyūdō 弓道 Om tradisjonell japansk bueskyting
武道  – budo.no no nonsense nettsted om japansk stridskunst
Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Jujutsu (Moderator: Addey)  |  Topic: Virkelig(!) tradisjonell japansk jujutsu i Norge? « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines