Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
15.10.18 at 17:09:31

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Judo (Moderator: 265lbsfist)  |  Topic: Doping 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Doping

Arne Midtlund
****
Posts: 313
Gammel ørn
Offline Offline

Kampformer: judo, taekwondo, bjj, shotokan karate
« on: 28.10.12 at 08:44:03 »

De siste ukene har doping i idretten stått på dagsordenen i de aller fleste medier verden over. Selv om mange mener at sykkelsporten er spesielt utsatt for misbruk av doping, så er doping en utfordring for en hel idrettsverden. Det er heller ikke slik at judo er dopingfritt. Judoutøvere har dopet seg, og noen utøvere har blitt tatt for doping. Antall utøvere som har testet positivt i judo er omtrent det samme som gjennomsnittet for de andre olympiske idrettene. De mest omtalte tilfellene av doping i judo dreier seg om Estela Rodríguez Villanueva (Cuba) og Nicholas Delpopolo (USA). Sistnevnte testet positivt for marijuana under OL i London 2012. Villanueva ble tatt for doping under OL i Atlanta i 1996.

I juni 2011 anbefalte Norges Judoforbund alle klubber og utøvere om å gjennomføre Antidoping Norges e-læringsprogram Ren Utøver. Det har jeg gjort, og det anbefaler jeg alle judoutøvere å gjøre. (Kurset tar omtrent en times tide, og du får diplom og greier!) Hvorfor ikke gjøre det etter en trening eller i sammenheng med et informasjonsmøte om antidoping?
Logged

Arne Midtlund
JudoMania Online
http://judomania.org
Mannen uten x
******
Posts: 2201
Veteran
Offline Offline

« Reply #1 on: 28.10.12 at 11:46:17 »

De mest omtalte tilfellene av doping i judo dreier seg om Estela Rodríguez Villanueva (Cuba) og Nicholas Delpopolo (USA). Sistnevnte testet positivt for marijuana under OL i London 2012. Villanueva ble tatt for doping under OL i Atlanta i 1996.


marijuana er jo ganske lite problematisk  i denne sammenhengen, da det ikke er prestasjonsøkende! Trist at forbilder ruser seg; ja. Men å røyke marijuane ødlegger ikke for andre enn seg selv.
Logged

Mr. sexy!
Johannes Ibel
kaigyō·i no menkyo
*
Posts: 1692
Veteran
Offline Offline

文武両道 bunburyōdō
« Reply #2 on: 28.10.12 at 21:30:46 »

Doping er brudd på dopingreglene, sånn er det bare. Bare det å ikke være tilgjengelig til dopingtest kan for en toppidrettsutøver føre til sanksjoner.

Jeg traff forresten en forhenværende judoutøver på dopingkurs som hold foredrag om sin dopingkarriere (inkludert hjerteinfarkt i ung alder). Det er helt sikkert en god ide å kjøre kurs I kampsportmiljøer.
Logged

Oslo Kyūdō Kyōkai オスロ弓道協会 Forening for tradisjonell japansk bueskyting. Introkurs 17./18.9.16
Kyūdō 弓道 Om tradisjonell japansk bueskyting
武道  – budo.no no nonsense nettsted om japansk stridskunst
Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Judo (Moderator: 265lbsfist)  |  Topic: Doping « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines