Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
19.10.18 at 04:43:40

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Generelt  |  Selvforsvar (Moderators: Rune Lind, Tormod, Simon Flack)  |  Topic: Stoppet nærkamptrening 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Stoppet nærkamptrening

Werner
*
Posts: 920
Forumavhengig
Offline Offline

« on: 05.06.13 at 14:39:33 »

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10110973

Jippi...

 clown2
Logged

Werner Lindgård. WTF Taekwondo - http://www.keumgangteam.net
Déjà Moo: The feeling you've heard this bull before.
Frode-Falch
Dr Low kick
*
Posts: 7940
Veteran
Offline Offline

Practice makes perfect only if u practice perfect.
« Reply #1 on: 06.06.13 at 11:26:12 »

Det er fullt mulig å trene kampsport på et høyt intensivt nivå uten at man blir såpass skadet. Selvsagt så er knekte ribbein en ganske vanlig skade innenfor full kontakt kampsport. Men gjerne på et høyere nivå. Feks fightere som sparrer hardt med hverandre.

Det SKAL være mulig å trene realistisk nærkamp eller fullkontakt teknikker, med minimal skaderisiko, UTEN å miste noe av realistmen i treningen. Dette ser man i gode muay thai gym, eller i kampsporter som mma, nærkampsystemer som krav maga, ect ect
Logged

Agandhjin
Autentisk Kampentusiast
*
Posts: 12389
Guru
Offline Offline

« Reply #2 on: 07.06.13 at 00:12:08 »

Ja, det er helt klart mulig - men det krever at deltagere også forstår hva slags rammebetingelser den aktuelle aktiviteten innebefatter. Noe som de sikkert ikke gjorde i denne sammenhengen.

Dette med "å lekeslåss" er naturlig for den mannlige prosenten av pattedyrene. Det gjør at man blir revet med. Dette blandet med en generelt dårligere fysisk form blant vernepliktige, og kanskje en instruktør som ikke klarer å stoppe i tide/veilede tilstrekkelig.

I AMOK! finnes det 9 treningsnivåer, fra "din generelle helse" og helt frem til "virkelighetsvold". Her er det viktig at man forstår hvilket nivå man er på, og hva dette innebærer. Dette må forståes, og kommuniseres mellom begge utøvere, og instruktør som veileder dem. Det er min erfaring at dette er hva som svikter når folk blir skadet.
Logged

Dan Thomas Agandhjin Marceliussen Blogg
Juggernaut Fight Group
Lasse A
*****
Posts: 513
Forumavhengig
Offline Offline

Ju Jitsu is the shit
« Reply #3 on: 07.06.13 at 01:21:45 »

Nå kjenner ikke jeg til avdelingen dette gjeller, men det er ganske normalt at nærkamp utdanning tas i en omgang, ofte sammen TIM (trening i maktanvendelse) og andre elementer i den verden der. En av de andre avisene skrev at de hadde hatt nærkamp uke så TROR det var til felle her også

Da denne ene uka er mer eller mindre alt du får av tid til nærkamp trening (vis ikke du er i en avdeling som har fokus på sånt vakt og sikring, MP osv da) sier det seg selv at ting må gå fort og at soldatene må lære fort, og vis de som her ikke har brukt beskyttelses utstyr så sier det seg selv at dette fort kan gå galt

Ser også at ombudsmannen for forsvaret sier: "Hadde det eksistert et regelverk" Det står en del om nærkamp trening i UD2.1 forsvarets bibel (en mange hundre sider lang bok om sikkerhet) har fler sider om nærkamp og sier spesifikt at beskyttelses utstyr skal brukes!
Logged

Ju Jitsu Norge
Rune Lind
KMG Krav Maga Norway
*
Posts: 2265
Veteran
Offline Offline

« Reply #4 on: 19.07.13 at 06:21:38 »

Så ikke denne før nå. Saken ble tatt ned fra VG nett etter et par timer da den ikke hadde utspring i noe reelt. Skadene var minimale, og innenfor det som må forventes. Og regelverket er der.

Case closed.
Logged

Rune Lind
KMG Krav Maga, www.kravmaga.no |  BBGym Bodø, www.bbgym.no I Primal Move www.primalmove.com
Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Generelt  |  Selvforsvar (Moderators: Rune Lind, Tormod, Simon Flack)  |  Topic: Stoppet nærkamptrening « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines