Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
17.10.18 at 16:05:45

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Jeet Kune Do (Moderator: Leif T. Røbekk)  |  Topic: Forsåelse for Philosophy of JKD 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Forsåelse for Philosophy of JKD

Leif T. Røbekk
*
Posts: 1726
Veteran
Offline Offline

Full JKD Instruktør under Sifu Larry Hartsell
« on: 15.10.14 at 07:24:06 »


Absorb what is useful

"Ideen om å absorbere hva som er nyttig betyr ikke å velge, samle inn, sammenstille, samler eller montering teknikker fra ulike stiler av kampsport tenker for deg selv," jeg skal ta det beste fra alle stilene og sette det sammen til en ny stil. "For å gjøre dette på er å gå glipp av poenget. Vi sier ikke "samle hva du liker" eller, sette sammen den beste ", men" ABSORB "hva er" nyttige ". Det er en individuell undersøkelse. Til "ABSORB" betyr å "komme inn" teknikken, treningsmetoden og kunst du er interessert i før du utvikle en "føler" for det. Inntil du opplever "å være" i seg og "bli" det du egentlig ikke forstår det. For eksempel, ser på den malaysiske kunsten Bersilat, prøve ut noen av sine teknikker, så si til deg selv: "Jeg liker deres albue teknikk, jeg tror jeg skal legge det til min stil" er et skritt som er «self delusional» . For å forstå disse teknikkene du trenger for å gå inn i den malaysiske kunst og trene som de gjør, føler det, oppleve det for en stund, både i gjør og mottaker, inntil du har fått et grep om det. Du må bli en Bersilat utøver for å virkelig forstå Bersilat teknikker, holdninger, treningsmetoder, osv .. Når du har "absorbert" at erfaring og kunnskap er ditt, ikke bare noe du har tatt fra en annen stil. Først nå kan du begynne å kaste bort det som ikke passer deg personlig, slik at du kan avvise det som er ubrukelig.

Reject What is Useless

Hvordan vet vi hva som er ubrukelig? Hva vi tror vi ser, er noen ganger ikke hva vi egentlig ser. For eksempel ble en karate mann, kickboxer, kungfu mann og Savate mann ser for første gang, en Thai bokseren sparke en roundhouse spark mot en tung bag. De kan umiddelbart avvise ideen om at kick hadde noe å tilby dem, fordi de allerede føler de kan dette sparket, men gjør de det?
Hvis de ser nærmere på utførelsen, kan de lære en god del. Alle som har brukt litt tid på opplæring i Muay Thai ville innse at selv om det kan se ut som det samme kick, er det faktisk ikke det samme, og det tar en god del trening for å perfeksjonere og opprettholde den. Ikke være i stand til å utføre en teknikk lykkes er en annen grunn for å avvise hva du synes er nyttig når det ikke kan være. Vi bør stille spørsmål selv. Hvorfor virker teknikken fra den stilen for dem? Hvorfor fungerer den ikke noen ganger? Det viktige og ikke avse noe som ubrukelig før du vet hvorfor du avvise det!
Du kan være å kaste bort en ekte juvel på grunn av din egen mangel på forståelse. Muligens din timing eller avstand er dårlig, eller koordinering din trenger forbedring. Vil du avviser straffe i fotball bare fordi de du bommet på målet? Mesteparten av tiden er det din egen feil at teknikken ikke fungerer, så før du avviser noe sørg for at du har undersøkt hvorfor det ikke fungerer for deg.

Add What is Specifically Your Own

Å "legge til spesielt til deg selv" betyr ikke å legge til noe bare for å være annerledes eller å gjøre oss selv eller stil unikt og forskjellig fra alle andre. Det er å forstå prinsippet i kjernen som virkelig teller. Ved å kjenne oss selv og forstå de grunnbevegelser kan vi da endre til våre personlige preferanser. For eksempel, hvor mange av oss fortsatt kjøre måten vi ble undervist i kjøreskole? Det er på grunn av vår erfaring i å drive som vi kan legge våre personlige modifikasjoner eller jukse (som tilfellet kan være) som å kjøre med en hånd mens du bruker radioknappene med den andre. Hvordan vet vi oss selv? Vi må oppleve en god del før vi kan bestemme hva våre personlige preferanser er i teknikken. Vi må se på kampsport med øyne som kan se hva som er funksjonelt fra perspektivet til stridslystne struktur. Economy of motion, enkelhet, umiddelbarhet er noen indikatorer her. For å være i stand til å skjelne hva som er funksjonelt krever forståelse prinsippet i praktisk anvendelse handling. Sparring hjelper i denne forbindelse, og ikke rart Lee henvist til det som "livsnerven" i JKD.

The Man, the Creating Individual is more Important than any Established Style or System

Betyr dette at du bør lage din egen stil? For å forstå dette må vi skille mellom stil og "personlig stil" Alle boksere utgangspunktet bruke de samme metodene og "stil", men den personlige stilen Ali er ganske forskjellig fra Frazier. Europeiske boksere har en annen bevegelse utseende enn amerikanske boksere. Når vi skaper vår egen stil det er en etterforskning av hva som er den beste måten å få mer makt, mer fart, mer effektivitet for oss selv som enkeltpersoner. Hvem skapte stil, da? En person eller gruppe, gjorde. Så hva blir viktigere, stilen eller den enkelte? Denne siste setningen i dette ordtaket er om frihet, frihet til ikke å være bundet av noen metode, stil eller filosofi som begrenser vår personlige vekst utenfor foretaket. Nøkkelen til alt dette koker ned til fellesnevneren kalles erfaring. Den JKD mann søker aktivt erfaring fordi bare ved å oppleve han kan komme når som helst form for selvinnsikt, selvforståelse, eller selvrealisering. Det er godt å søke kunnskap om teknikker og treningsmetoder, men hvis du stopper her så blir du bare en samler å skape en mosaikk av teknikker og metoder som ikke fungerer eller passer sammen i en kamp struktur. Kunnskap om seg selv har ingen forståelse. Forståelse kommer fra individuelle erfaringer med denne kunnskapen.
Logged

JKD hilsen
Leif T. Røbekk

”Så i bunn å grunn , handler JKD om hvordan DU som utøver kan levere dine saker på den mest effektive, hardeste og raskeste måten DU kan oppnå. "Leif T. Røbekk”    www.moldekampsportsenter.no
Magnus3000
*
Posts: 2
Forummedlem
Offline Offline

« Reply #1 on: 08.11.14 at 08:35:43 »

Fantastisk! Han var en ekte filosof.  yesmaster
Logged

Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Jeet Kune Do (Moderator: Leif T. Røbekk)  |  Topic: Forsåelse for Philosophy of JKD « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines