Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
16.10.18 at 20:46:10

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Budo / Bujutsu / Bugei (Moderator: Johannes Ibel)  |  Topic: Kendo nybegynnerkurs Kristiansand 17.9 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Kendo nybegynnerkurs Kristiansand 17.9

KFredheim
*
Posts: 2
Forummedlem
Offline Offline

« on: 31.08.15 at 13:48:11 »

Kristiansand Kendoklubb tar inn nybegynnere høsten 2015. Oppstart blir torsdag 17. september, 18:00-20:00. Nybegynnerkurset går ut oktober og det er mulig å melde seg på underveis. Aldersgrensen er 15 år.


Hva er kendo?

Kendo er en japansk kampidrett basert på samuraienes fektekunst. For å kunne trene sammen tryggest mulig introduserte man på 1700-tallet et sverd av bambus, samt en rustning som beskytter gyldige treffpunkter. I dag er kendo en internasjonal idrett med rundt seks millioner utøvere.

For mer om kendo anbefaler vi denne dokumentaren: http://www.youtube.com/watch?v=_Uq3luLRUNs

Trenger jeg noe utstyr?

Til å begynne med holder det lenge med en t-skjorte og treningsbukse/shorts. Vi trener barbent, så sko er ikke nødvendig. Vi låner ut alt nødvendig utstyr og er behjelpelige med innkjøp når det blir aktuelt.

Hva koster det å trene kendo?

Det er gratis å prøve. Treningsavgiften forrige semester var på 1650,-. Det første man må kjøpe hvis man bestemmer seg for å fortsette er et bambussverd som koster cirka 300,-. Treningstøyet vi bruker koster omtrent 1000,- samlet, men dette er ikke nødvendig i begynnelsen. Vi bruker også tresverd i treningen, dette koster omtrent 200,-. Vi har flere rustninger til langtidslån, men etter hvert vil mange ønske å skaffe seg sin egen. Fordelen med egen, tilpasset rustning er at den sitter mer komfortabelt og beskytter bedre. Rustninger kommer i alle prisklasser, men vi anbefaler å bruke minst 4-5000,- for å få noe av en viss kvalitet.

Hva kan jeg forvente på første trening?

På første trening vil du få en innføring i grunnleggende japansk etikette. Hver trening startes og avsluttes med et sittende bukk, og alle øvelser med partner startes og avsluttes med et stående bukk. Videre vil du lære grunnleggende sverdhåndtering: hvordan trekke sverdet, hvordan man holder det og hvordan man beveger seg med trukket sverd. Til slutt vil du lære grunnleggende hugg med og uten partner, stemmebruk og noen japanske gloser. Selv om det vi holder på med er alvorlig, er stemningen hos oss uformell og avslappet. Det er rom for å stille spørsmål og for å gjøre feil. Alle lærer på sin måte og i sitt tempo og vi har bred erfaring med å tilpasse undervisningen.

Om Kristiansand Kendoklubb:

Klubben ble grunnlagt i 2005 av Jørn Nørvåg, som i dag er klubbens hovedtrener. Vi er en liten klubb, men holder et høyt nivå: Klubbens medlemmer har vunnet flere mesterskap i Norge og i utlandet og klubben har vært representert på de norske herre- og damelandslagene i en årrekke. Vi vektlegger at alle medlemmene skal trives i klubben og prøver å tilrettelegge undervisningen etter den enkeltes behov.

Klubben er organisert under Norges Kampsportforbund og det Europeiske Kendoforbundet. Kampsportforbundets sider om kendo: http://www.kampsport.no/portal/page/portal/main/kampsporter/fleridrett/kendo


Vi trener på Kongsgård Skolesenter, Lund - mandager og torsdager fra 18:00 til 20:00.


Event på facebook: https://www.facebook.com/events/833621400066374/
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Budo / Bujutsu / Bugei (Moderator: Johannes Ibel)  |  Topic: Kendo nybegynnerkurs Kristiansand 17.9 « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines