Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
19.06.18 at 13:49:25

Login with username, password and session length
* Home Help Search Login Register
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Taekwon-Do (Moderators: Werner, Addey)  |  Topic: Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo. 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print

Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo.

Chrisoro
*
Posts: 31
Forummedlem
Offline Offline

Hapkido, Taekwondo, Jiu-Jitsu
« on: 27.04.18 at 17:40:08 »

De siste årene har Korea Taekwondo Association (KTA) gitt ut flere bøker med en mye mer praktisk tilnærming til bruk av Taekwondo-teknikker enn det vi tidligere har sett fra den kanten.


Bl.a. har bøker som Hand Techniques of Taekwondo for Actual Fighting og KTA Taekwondo Poomsae Application Explanation vist bruk av Taekwondo-teknikker som fremstår langt mer effektive i faktisk selvforsvar enn de tidligere "stive" og stiliserte applikasjonsforslagene man gjerne har sett av teknikkene i poomsene.

Her er for eksempel en video som viser hvordan KTA mener at basic slagteknikker skal forståes og benyttes i reelle situasjoner. Videoen viser først basic-teknikkene og deretter praktisk utførelse:


KTA gjør det også tydelig at selv om spark under beltestedet ikke er lov i WT-sanksjonerte konkuranser, er lowkicks definitivt et skillsett som bør trenes på :(Playliste på youtube med en god del av videoene fra Hand Techniques-boka kan sees her.)

Det morsomme nå, er at i siste bok av denne typen, som i motsetning til de andre overnevnte ikke er gitt ut av KTA (og som foreløpig kun er å skaffe på ebay for vestlige utøvere), så figurerer selveste Hwang, In-Sik, sjefsinstruktøren hos Kukkiwon, noe som tydelig viser at Kukkiwon stiller seg bak denne nyere tolkningen av hvordan basic Taekwondo-teknikker skal forståes og benyttes.

Man skal ikke lenger tilbake enn ca. 10 år, og det offisielle DVD-settet til Kukkiwon, for å utelukkende se eksempler på gammeldagse, og relativt håpløse applikasjonsforslag til Taekwondo-teknikker med overdrevne og stiliserte bevegelser, så dette er positivt synes jeg.


Forøvrig inneholder overnevnte bok også flere grapplingteknikker, bl.a. single leg takedown, armbar og o-soto-gari, samt beskrivelse av veldig basic ground-n-pound (og på Kukkiwons egne sider, finner man for tiden beskrivelse av  bl.a. double leg takedown i den offisielle teknikkoversikten).

Selv om man neppe akkurat blir MMA-utøver av å trene Taekwondo på måten som beskrives i disse bøkene, viser det iallefall at Kukkiwon aktivt går inn for å modernisere stilarten og gjøre den mer praktisk i en tid der tradisjonelle tilnærminger til kampsport generelt ikke lenger har samme status eller ses på som like effektive som tidligere.  
boxing
« Last Edit: 27.04.18 at 18:16:54 by Chrisoro » Logged
Werner
*
Posts: 919
Forumavhengig
Offline Offline

« Reply #1 on: 30.04.18 at 07:31:20 »

Dette er jo veldig bra, og veldig interessant biggrin
Logged

Werner Lindgård. WTF Taekwondo - http://www.keumgangteam.net
Déjà Moo: The feeling you've heard this bull before.
Påltergeist
****
Posts: 425
Gammel ørn
Offline Offline

« Reply #2 on: 02.05.18 at 08:48:41 »

Interessant! Er denne dynamikken og teknikkutviklingen kontroversiell innenfor de ulike TKD-miljøene, eller? 
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
Kampforum.no  |  Disipliner  |  Taekwon-Do (Moderators: Werner, Addey)  |  Topic: Interesse i Kukkiwon for mer praktisk orientert Taekwondo. « previous next »
Jump to:  

Social sharing

  Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2011, Simple Machines